34 de lucruri despre anul 2017 plus câteva gânduri personale

De astăzi în 2 săptămâni, vom spune un călduros ”adio” lui 2017 și un bucuros ”bun venit, 2018!”. Un an cu suișuri și coborâșuri, cu oameni care au plecat și alții care au venit. Acesta e un articol în care mă laud și în același timp contorizez cele aproape 365 de zile care s-au scurs sub umbrela lui.

Încep să cred că timpul este o iluzie care dispare mai repede cu fiecare secundă cu care trece. Are sens? Probabil că nu. Mai degrabă tind spre teoria găurii negre care va înghiți întreaga omenire sub motto-ul ”n-am timp”. Gata cu vorba, să trecem la laudă.

Și ca să vă demonstrez cât de organizată sunt, am adunat reușitele în 34 de lucruri esențiale despre anul 2017 catalogate după categoriile de pe blog.

Cultură

Destul de cultă și totuși se putea mai bine. În fine, mereu se poate mai bine.

unu. am depășit Reading Challenge-ul de pe GoodReads și am reușit să rămân pe creștere. Așadar, în 2017 mă laud cu 21+ cărți citite 😀

doi. pe de altă parte – pe cât de mult am citit, pe atât de puțin am scris despre cărți. Am pus cap la cap doar 3 recenzii, iar 2 sunt la cărțile din 2016. (leneșo!)

trei. anul a fost sărac și în concerte. Singurul la care am participat, cel al Alexandrei Ușurelu, a rămas la fel de netrecut în revistă. Am făcut un scurt concurs pe facebook și un live de la concert. În rest, pace bună. Aș fi vrut să merg la Kings of Leon, dar s-a suprapus cu un examen așa că am renunțat.

patru. la capitolul filme, mă pot lăuda cu câteva avanpremiere pentru care trebuie să mulțumesc fetelor de la Ranevents, căci altfel… ratam complet cam tot ce era de ratat. Mi-au rămas la suflet și am și scris despre Frumoasa și Bestia și Febra lalelelor. În paralel, am început să mă uit la seria Harry Potter. Nu, nu o văzusem până acum.

cinci. la teatru n-am fost deloc. Am cochetat puțin cu FEST-FDR, dar m-am lăsat păgubașă. M-au tentat câteva piese, însă nu a fost pe lista de priorități. Haida, dați cu roșii. Nu pot decât să promit că voi recupera în 2018.

șase. cât despre seriale, sunt la zi cu Game of Thrones, încă urmăresc Grey’s Anatomy și am văzut primele 7 sezoane din Scandal într-o singură lună. Am început House of Cards, însă am apucat să văd abia primele 2 sezoane.

șapte. am fost la primul spectacol de circ contemporan – Limits by Cirkus Cirkör și mi-a plăcut la nebunie. Sper ca în următoarea perioadă să mai am șansa de a participa și la alte spectacole.

Locuri

opt. am creat această categorie pe blog care răspunde la o întrebare simplă: unde? Fie că este vorba despre locuri de vacanță sau magazine, cafenele, restaurante etc. am adunat aici tot ce se putea aduna 🙂 .

nouă. despre Maramureș am tot auzit, dar abia în mai am ajuns să-l văd cu ochii mei. M-aș întoarce oricând, căci n-am descoperit decât mănăstirea Bârsana, Memorialul de la Sighet și Cimitirul Vesel de la Săpânța. O plimbare cu mocănița și un olarit sunt musai de bifat măcar o dată-n viață.

zece. 2017 mi-a adus prima vizită oficială la Viena. 4 zile m-am pierdut pe străzile orașului, am vizitat, am mâncat și am documentat întreaga excursie.

unsprezece. am făcut un tur de țară în numai 4 zile și am bifat Hunedoara, Sibiu, Brașov, Bran, Sinaia și București. Bine, nu știu dacă se poate numi tur, însă au fost zile pline de obiective frumoase și muuulte fotografii.

doisprezece. pentru că mi-a lipsit litoralul, în colaborare cu agenția Paradis Vacanțe de Vis am ajuns o săptămână la Jupiter. A fost cea mai bună săptămână la mare petrecută ever! Am avut parte de relaxare, mâncare bună și o bălăceală la Techighiol despre care încă n-am apucat să scriu (urmează, promit!)

treisprezece. a urmat un city break de 4 zile în București. N-am apucat să scriu nici despre dânsul, însă l-am documentat corespunzător pe instagram. Capitala e un oraș care mă inspiră, iar așa cum am mai spus, poate câdnva mă voi muta acolo.

paisprezece. am făcut descoperiri noi și în materie de restaurante, cafenele, locuri chill. Le-am bifat cu un check-in pe instagram, desigur.

Blogging

În materie de blogging, am adus câteva schimbări radicale în felul în care privesc acest hobby. O spun fără jenă, dar nu mai este de mult doar o plăcere nevinovată. Cred că 2017 a fost cel mai costisitor an. Am investit mai mult decât mi-am propus, dar nu regret nici un leu.

cincisprezece. m-am mutat de pe zgomotulgandului.ro pe mateoc.ro și cred că este cea mai bună decizie pe care am luat-o în acest an legat de blogul meu. Am scris despre mutare aici.

șaisprezece. am reușit să unesc cele 2 pagini de Facebook și am acum o singură comunitatea de peste 8.000 de oameni. Puteți accesa pagina căutând user-ul @blog.mateoc

șaptesprezece. am început să fac experimente pe Instagram și am reușit să îmi dublez în acest an comunitatea. Pentru 2018 am planuri de încă un dublu, dar prefer să cresc organic și să am oamenii care mă urmăresc pentru conținut.

optsprezece. anul 2017 mi-a adus o excursie la Viena după ce am participat la concursul organizat de șunca Sissi. Am făcut câteva persoane fericite, am documentat munca și am ajuns direct în inima Austriei.

nouăsprezece. a fost anul în care am ieșit mai mult în lume. Am participat la conferințe, lansări, evenimente care mai de care cu și pentru bloggeri.

douăzeci. s-au întâmplat câteva blog meet-uri și cel mai important eveniment pentru mine – November Notes in Social Media 2017.

Povești

Aș fi vrut să fie mai multe, mai complexe, dar vorba unuiom de vânzări – avem bază de creștere pentru anul viitor.

douăzeci și unu. am început anul așa. Sunt foarte sensibilă la subiecte de acest gen și cu timpul voi încerca să vorbesc mai mut despre ele. Pentru mine, dar și pentru voi.

douăzeci și doi. știți, de obicei sunt prietenă cu sportivii, chiar dacă am practicat tenis. 2017 mi-a dat șansa să alerg pentru o cauză. N-am stat pe gânduri când Ioana Vârtosu mi-a propus să susțin Școala Mamei Junior la Timotion. M-am antrenat, am alergat și am primit o diplomă 🙂

douăzeci și trei. de aici am început să conturez direcția în care vreau să o apuc. A fost în același loc în care am decis să-mi fac blog. Se întâmpla acum 5 ani. Poate ar trebui să merg mai des pe acolo.

douăzeci și patru. povești sau nu, am început să scriu articole cu tentă medicală. Fie din nevoia de a explica unele lucruri, fie din supărare. Mă laud cu prima călătorie sub microscop, sper să mai urmeaze și altele.

douăzeci și cinci. în martie luam primul meu interviu pe care nu am apucat să-l finisez nici în ziua de astăzi. Să-mi fie rușine. Stă și face purici în draft, iar Silvia sigur crede că-s o neserioasă. Ne luăm revanșa în 2018. Sper.

douăzeci și șase. povestea zgomotului merge mai departe.

douăzeci și șapte. a fost cel mai sărac am în povești. Am scris doar 23 de povești. Bine, a fost anul în care am tras cel mai mult mâța de coadă. Despre acest lucru, altă dată.

Păreri

În schimb, mi-am dat cu părerea câte-n lună și-n stele. Fie că am testat ori văzut chestii, am ținut musai să iau rolul unei păreriste.

douăzeci și opt. mi-am dat cu părerea despre 2017. N-am ce zice, însă mi-a ieșit aproape cum mi-am propus. Dacă zic și despre 2018, oare se îndeplinește? Alo, se aude la Univers? Urmează 55 de idei pentru 2018 😛

 

douăzeci și nouă. când am zis câteva cuvinte despre Fan Courier, m-au luat curierii la împins vagoane, iar curerirul care livra pe strada mea a început să mă ocolească. Noroc că o bună bucată de timp n-am corespondat, că nu știu ce-ar fi ieșit. A fost și cel mai citit articol scris în acest an.

treizeci. acest articol a fost unul dintre cele mai apreciate.

treizeci și unu. încă sunt de părere că RATT are nevoie de muuuuulte îmbunătățiri.

treizeci și doi. toți prietenii mei și-au luat panică atunci când am dat share gândurilor despre mutarea la București. Nu scăpați, fraților, atât repede de mine. No worries 🙂

treizeci și trei. de abia aștept să-mi dau din nou cu părerea și în 2018. Promit să fiu la fel de sinceră ca și până acum.

treizeci și patru. cred că 2017 a fost anul care va rămâne acolo, așa cum a rămas 2007 și 2012. Au fost ani de referință 😀 .

Concluzii.

Să credeți sau nu, dar am muncit vreo 2 săptămâni la acest ariticol pentru că au fost atât de multe lucruri, încât sper că le-am cuprins pe toate (sigur am ratat ceva). Habar n-am când am făcut atâtea și cum de sunt încă vie. Oricum, mă bucur că le-am pus aia și dacă mai îmi aduc aminte, promit să revin cu update.

Voi ce ați făcut în 2017? 🙂