5 dorințe și un îndemn sau Scrisoare către Moș Crăciun

Dragă Moș Crăciun,

 

îndrăznesc să-ți scriu din nou. Mă alint și în acest an și sper ca ochii tăi bătrâni să mai poată citi aceste rânduri. Mă pregătesc să închei un an complicat din toate punctele de vedere. Nu mă plâng, căci 2017 rămâne piatră de temelie pentru anii ce vor urma. Știu că am zis asta și anul trecut, dar anul acesta am învățat și mai mult. Promit că revin cu lista lucrurilor de trecut în revistă, acum însă vreau să-ți spun câteva dorințe.

Anul trecut mi-ai făcut pe plac și mi-ai ascultat chiar și dorințele nespuse. Iată că revin cu o listă de lucruri care m-ar  bucura cu adevărat dacă s-ar îndeplini. Și ca să vezi că sunt de treabă, nu-ți dau deadline. Te las să lucrezi cum știi tu mai bine pentru îndeplinirea lor.

Grijă pentru cei dragi

Așa cum te-am rugat și anul trecut, revin cu dorința de a avea grijă de familia și prietenii mei. O mare parte dintre ei au avut de înfruntat zmei și balauri, dar le-au făcut față cu bine. Căci atât familia mea, cât și prietenii-mi sunt curajoși și bravi.

Un strop de noroc și multă întelepciune

Te mai rog să presari peste munca lor un strop de noroc și multă înțelepciune, iar peste sănătatea lor cât mai mult bine. Să-mi poată fi alături și 2018, să înfruntăm bune și rele împreună.

Știu că înțelepciunea ta e nemărginită și mai știu că poți da și altora. Nu îți cer decât să rupi o bucățică și să o cerni peste mințile care pot să vadă dincolo de aparențe. Poate așa, facem și noi un pas spre bine și ne lăsăm purtați de iubire și nu de ură ori indiferență.

Ceva material: un daily planner, un whiteboard și un stetoscop

Știu că-ți sunt dragă, așa că mă alint în continuare cu câteva lucruri materiale. Anul 2017 mi-a adus cam tot ce aveam nevoie, însă n-ar strica un daily planner sau o agendă pentru 2018 (sau amândouă). Știi tu, unul din acela fain cum are și Andra. Poate așa voi reuși să mă organizez mai bine.

Nu mi-ar strica nici un whiteboard pentru camera în care lucrez. Știi doar că-mi place să măzgălesc. În rest, nu m-ar supăra câteva cărți din alea cum numai tu știi să le alegi și poate un pic mai mult liniște.

Unul dintre cele mai necesare lucruri ar fi un stetoscop. Am acasă unul primit cadou de la un coleg simpatic, dar ușor insensibil. Având în vedere că semestrul viitor mă voi confrunta cu inimile pacienților, parcă n-ar strica să le aud mai bine 😀 .

Să fiu dreaptă, toate cele materiale sunt mai mult mofturi decât lucruri necesare. Dar știi tu cum e cu aceste mici bucurii ale vieții. Urmează cea mai importantă dorință, una care nu mă privește pe mine, dar care mi-ar face plăcere să se îndeplinească. Măcar puțin, dacă nu deplin.

Cea mai importantă dorință

Te rog să fii atent la ceea ce urmează, căci această dorință este mai importantă decât toate.

Moșule, duminică am fost la un concert caritabil pentru colega mea care se confruntă cu o boală agresivă și rară – cancer peritoneal. Concertul îi este dedicat, iar toate fondurile strânse au intrat în contul ei, căci are nevoie de cel puțin 70.000 de euro pentru operație și nu numai.

Ce m-a supărat extraordinar de tare a fost faptul că foarte puțini colegi au venit. Suntem 80 într-o serie, 400 într-un an (sunt 6 ani pe rol) și abia dacă ne-am adunat 50. Mi-am dat seama că sunt nedreaptă să judec, căci nici implicarea mea nu a fost suficientă. O fac acum, în speranța că lumea își va deschide ochii și inima. Cred că este pentru prima oară când cer ceva fără a aștepta nimic în schimb.

Nu voi posta nici o poză, nici nu voi lăsa contul ori numele aici. Nu mă ascund după deget, însă nu-mi doresc să supăr pe cineva. Așadar, dacă cineva este dispus să doneze, Moșul, renii, d-na Crăciun, este rugat să-mi scrie în privat. Pe mail, facebook, instagram, oriunde. Promit să răspund prompt și să indic ce e de făcut.

Altceva nu-ți mai cer. Știu că ți-e greu și toată lumea te bate la cap în perioada asta. Mai am încredere că vei avea răbdare să analizezi rugămințile mele și să le materializezi. Dacă nu pentru mine, atunci pentru cei care-mi sunt dragi.

Drum bun și cu mult drag,

T.