Femei buhăite

Buhăit vine de la buhă, adică de la bufniță. O persoană buhăită nu trebuie asemănată cu o bufniță, ci mai degrabă cu cineva care e umflat de somn, de băutură etc. Pe scurt, e umflat sau umflată. No bun, acum că am lămurit unele aspecte, să purcedem la ideile propriu-zise.

Femeile pot fi buhăite din varii motive, majoritatea fiind lucruri banale, minore aș spune. Cel mai evident motiv de buhăială sunt musafirii lunari, atunci când hormonul stâng nu știe ce face cel drept, când nervii sunt fragili, iar emoțiile sunt contradictorii. Buhăiala vine din simplul motiv că nici amărâta care-i supusă acestui chin lunar habar n-ar ce se petrece cu ea.

Un alt motiv de buhăială serioasă este oboseala. Incredibil cât de iritate pot fi doamnele și domnișoarele fără suficient somn. Orice ai spune e greșit, orice ai face este degeaba și nimic nu le poate mulțumi. Nu degeaba s-a inventat somnul de frumusețe, știau bătrânii ce știau.

Nu este de neglijat nici lipsa de afecțiune din partea omului ales. Cum ai avut timp să te uiți la meci, dar să îmi scrii un mesaj, nu? Cum de ai fost la bere și mie nu mi-ai adus nici măcar jumătate de halbă? De ce ne uităm la un film fără popcorn, doar cu alune? De ce luna e pe cer și nu mi-ai adus-o încă în brațe?Își spun Männerwirtschaft și-și dau ochii peste cap.

Lipsa ordinii între gânduri este un motiv serios de frustrare și buhăială, lucru care se reflectă într-o dezorganizare monumentală. Zăpăceala și micile accidente – de genul unei tamponării ușoare în trafic, mai exact când ieși din parcare și ești nevoit să plătești 500 de lei – vin din dorința de a face cât mai multe în cel mai scurt timp.

Buhăielile sunt cotidiene și rar trece o zi fără ca fiecare femeie să nu o ia razna măcar o secundă din cel mai stupid motiv. Și să nu mă contraziceți pentru că în adâncul sufletului dumneavoastră, doamnelor și domnișoarelor, știți că sunteți buhăite chiar în acest moment, citind aceste rânduri. Pentru că cea mai zdravănă buhăială resimțită de o femeie este atunci când se simte atacată la orgoliu feminin 😛