Agresivitatea. Noul trend în online.

Toată lumea are ceva de spus și își manifestă public năduful. Nimic rău în asta, căci trăim într-o lume unde libertatea de exprimare este încurajată. Ceea ce a devenit cu adevărat supărător este că majoritatea se exprimă foarte agresiv.

Nevoia de a demonstra cât de importanți suntem.

Începând de la oamenii de comunicare (!) și terminând cu cei care stau pe net de plăcere, tendința este de a ataca. Instinctul este de a scoate colții, de a fi tăios pentru a demonstra că TU ai avut o problemă, TU ai așteptat, TU meritai mai bine. Ego-ul șade triumfător în față, fiind propulsat înainte de afla cauza situației care a atacat orgoliul.

Aruncatul cu vorbe ascuțite, menite să înțepe doar pentru că cineva a avut un impediment, o piedică, o neplăcere (cu siguranță nu i-a pus viața în pericol, căci aici discuția e alta) nu face decât să scoată în evidență cât de importanți ne credem ca persoane și cât de puțin toleranți suntem.

Reveniți-vă, nimeni nu este chiar atât de special.

Ei bine, poate vă dați două palme și realizați că oricâte replici acide ați arunca, nu ieșiți în evidență decât prin inferioritatea de care dați dovadă și frustrările acumulate.

Un sfat prietenesc – înainte de a ataca, ce-ar fi să căutați cauza pentru care cineva a greșit în fața domniilor voastre. Fie că ați așteptat 40 de minute la un restaurant, ori că ospătarul a vorbit rece sau a greșit comanda. Chiar dacă ați primit un răspuns cu întârziere, ori s-a produs o încurcătură printre adresele de e-mail.

Superficialitatea critică efectul, nu caută cauza.

Înainte să tastați acele cuvinte urâte, menite să facă rău, ce-ar fi să inspirați adânc și să vă întrebați cum ar fi fost dacă voi v-ați fi aflat în postura celui care v-a greșit. Cu siguranță ați fi așteptat înțelegere, o a doua șansă și ați fi fost mulțumiți că cineva v-ar fi scutit de o muncă dublă.

Nu-mi plac oamenii care sunt agresivi și deși am tendințe pitbulistice, încerc să înțeleg înainte de a ataca o situație – mai ales în public. Pe cuvânt că gradul meu de toleranță a scăzut dramatic față de cei care mușcă fără un temei solid, doar de dragul de-a arăta cât de speciali se consideră.