Pledoarie pentru pijamale și citit

Mi-e îmi place toamna. E anotimpul meu preferat și începând din septembrie lucrurile iau mereu o viteză de carusel. Îmi plac diminețile calde, plăpânde, într-un decor romantic de frunze multicolore. Aerul umed și cerul plumburiu sunt un fel de inspirație.

Toamna mi s-au întâmplat cele mai bune lucruri din punct de vedere profesional. Cu vara în schimb am alt meci. Iunie, iulie, august sunt dedicate călătoriilor, viselor cu ochii deschiși, privitului de stele și purtatului de haine lejere.

Oameni buni, cine și ce a făcut cu vara mea? Unde au zburat lunile? În acest context tomnatic, pe lângă că nu pot purta sandale, nici nu-mi vine să ies din casă. Dimineața e frig, la prânz e cald de crăpi, iar seara e înorat.. Neamțul zice April, April, er weiss nicht was er will, dar acum e noiembrie, nu aprilie. Toamna e frumoasă cu lumină galbenă de soare și cu zile ploiase mai calde. Dar vântul acesta mă omoară.

No, fix aceste zile cu iz de lene mă obligă să stau în pijamale și îmi place până la refuz.

Aș insistui o zi mondială a pijamalelor cu lege obigtorie – toată lumea să poarte pijamale, dacă nu amenda! (a urlat micul dictator din mine)

Această pledoarie pentru pijamale este desprinsă dintr-un peisaj absolut idilic. Un fotoliu, o păturică moale, o carte bună și o ciocolată caldă. Ce bine că vine weekendul! Abia aștept să nu trebuiască să mă schimb în haine de stradă.

Să vă zic o noutate. Cică mai nou poți purta pijamale pe stradă. Mă rog, nu din acelea, fluffy, dar totuși.

Îmi plac pijamalele din mătase, dar nu optez pentru ele decât vara sau în momente speciale. În rest, abia aștept să depășim paradoxul dintre pijamale și productivitate. Mulți spun că dacă lucrezi de acasă, din pijamale, ești mai puțin productiv. Ei bine, sâmbăta scriu cele mai multe texte și stau în pijamale. 😀

Fără a mai lungi vorba, vă invit în weekend. Luați pijamale comode, o carte care vă e pe plac și să purcedem la relaxare! 🙂

sursa foto