Hackerville, începând de mâine pe HBO și HBO GO

Săptămâna trecută am avut bucuria să particip la un eveniment special. Îi numesc așa pentru că a avut loc într-o duminică seara la Univeristatea de Vest. A fost primul eveniment pentru care am scos nasul din casă după multă vreme. Și bine am făcut că m-am dus, căci am revăzut oameni frumoși și am descoperit cea mai nouă producție HBO.

Hackerville, serialul filmat la Timișoara, prezintă povestea unui atac cibernetic, ai cărui responsabili par a fi o rețea de hackeri din România, în urma căruia este afectată una dintre cele mai mari bănci din Germania.

 

Serialul Hackerville este filmat în România și Germania și a fost creat de HBO în parteneriat cu TNT. O mare parte din producție a fost filmat în Timișoara. Orașul este văzut din multe unghiuri inaccesibile ochiului băștinaș. S-au folosit drone, echipa a avut acces în diverse clăridiri ale orașului, iar rezultatul final este de-a dreptul spectaculos.

Nu știu dacă vă mai aduceți aminte, dar pentru câteva luni în diverse locuri din oraș a fost oprită trecerea pentru că niște dubițe albe cu HBO pe ele aveau treabă în zonă.

Iată, deci, că despre acest serial era vorba. Episoadele, regizate de Igor Cobileanski (regizorul Umbre) și Anca Miruna Lăzărescu (regizorul La drum cu tata), pun atât de frumos în valoare orașul de pe Bega și au o poveste care abordează numeroase subiecte super actuale din epoca noastră.

Tema centrală a serialului este lumea cibernetică și arată impactul real cu consecințele de rigoare după ce intri și joci în această lume parcă paralelă.

Am văzut primele două episoade și mi-am făcut cont pe HBO GO doar pentru a-l urmări mai departe.

Lisa Metz, româncă rămasă orfană de mamă și plecată în Germania cu mulți ani în urmă, revine în Timișoara pentru a investiga un mare atac cibernetic asupra unei bănci din Germania. În calitate de expert în criminalitatea informatică și trimisă pe teren să investigheze situația, aceasta ia contact cu o lume pe care o considera îngropată – pământurile natale. Totul pare schimbat, dar nimic nu se schimbă.

Hackerville abordează teme precum mafia imobiliară, dezorganizarea organelor statului și organizarea românească a anchetelor.

În fine, o altă parte interesantă a evenimentului de duminică a fost o mărturisire venită direct din in house-ul HBO România. Aceștia își doresc să producă și mai mult conținut în și despre România. Este un teren neexploatat în acest sens și mă aștept ca în următorii ani să vedem tot mai mult în acest sens.

Așadar, de mâine Hackerville se vede la HBO și online pe HBO GO. Tu ai deja cont? 🙂 Dacă nu, fuga să-ți faci cont. Prima lună este gratuită.