Quasar

Autor: Ana Mănescu

Naționalitate: română

Nota mea: 3/5

 

Am terminat de citit această carte încă din luna august, dar nu am avut inspirație să scriu despre ea. Quasar este genul de carte pe care trebuie să o citești când ești limpede la minte și când îți poți pune lumea pe pauză.

Nu știu de ce, dar Alter.Ego mi-a plăcut mai mult. I-am înțeles sensul. Quasar m-a bulversat. M-a băgat în ceață. Mi-a ridicat câteva semne de întrebare și m-a lăsat destul de rece. Nu zic că e prost scrisă, pentru că aș minți. Spun doar că pe mine nu m-a atins așa cum mă așteptam.

 

Poate că lumea paralelă pe care Ana o creează în jurul poveștilor din Quasar este prea mult pentru mine sau pur și simplu cred că prefer realitatea. Viața.

Inspirată de Eliade și parcă totuși dusă la un extrem… Merită citită pentru că te scapă de gândurile zgomotoase și îți aprinde câteva luminițe. Zic 😀

Am citit cartea la Gărâna, tot într-o duminică la fel de însorită ca și aceasta. Îmi era lene să mă mișc și să plec acasă. Așa că am stat și am savurat râul, soarele, iarba și liniștea.

Ana pregătește încă un volum pe care abia aștept să-l citesc. Am prins-o pe această scriitoare de la început, așa că am de gând să o urmăresc până la…final 🙂