Unde mănânc în Timișoara – Jack’s Bistro

Sunt o pofticioasă. Am noroc că mă pot controla, însă de multe ori nu rezist. Mă dau gata preparatele cu carne, sosul de ceapă și baconul prăjit. Toate asezonate, evident, cu o bere nefiltrată. Da, grațios pentru o domnișoară, nu-i așa?

Nu e cea mai nouă descoperire, dar rămâne un loc de suflet și de papile gustative. Mâna sus cine a fost deja la Jack’s Bistro. Cine nu, să facă bine să meargă repejor, căci ratează unul din cele mai mișto locuri din oraș.

Dacă te întrebi ce poți mânca bun în Timișoara, acest cochet bistro îți oferă o gamă largă de mâncăruri preparate pe loc. De la mic dejun, preparate „Quick&Easy” sandvișuri proaspete, supe aromate, salate, deserturi până la renumiții burgeri.

Și pentru că am mers special acolo ultimele 2 dăți pentru a documenta acest articol, vreau să vă povestesc câteva cuvinte despre 2 burgeri care ți se topesc în gură. Efectiv.

Atmosfera Jack’s Bistro

Localul este intim, șic. Lumina nu este prea puternică, iar decorul te face să te simți ca acasă. E un loc cozy și totuși destul de select. Îl încadrez în această categorie deoarece mărimea lui selectează clientela. Și e bine că e așa, pentru că altfel cred că și-ar pierde farmecul. Bine, uneori devine puțin prea înghesuit, dar e un prilej bun de a-ți face prieteni noi. 🙂

Preparatele comandate vin în general repede și proaspete. Îți dai seama că sunt pregătite pe loc. Oricum n-ai vreme să te plictisești, căci pereții sunt ticsiți de texte atent aranjate cu mesaje simpatice foc.

Dintre burgeri: Jack’s

E un amestec de gusturi și arome de care să nu te mai saturi. Noroc cu carnea suculentă de vită, care îți potolește apetitul și dă burgerului un goût inconfundabil. Desigur, acesta nu e singurul burger cu carne de vită. Dar e ceva în felul în care este pregătit.

Să nu mai zic de dulceața de ceapă și de mozzarella topite împreună cu baconul crocant și acel sos de BBQ. Să-ți linge degetele. Adică eu așa am făcut 😀 .

Porția vine alături de cartofi pai ușor nesărați, dar suficient de crocanți încât să ierți zgârcenia de clorura de sodiu. În plus, au ei ceva sos roz la fel de bun.

Desigur, am asezonat totul cu o bere nefiltrată și cu un desert pe măsură.

Aici am de făcut o obiecție – deși sunt fan lava cakes, ăsta a fost o mică dezamăgire. Nu-mi place coaja de citrice rasă în prăjituri, iar acesta avea din plin portocală. N-a fost pe gustul meu. Data viitoare mă lingușesc pe lângă tarta aia cu mere caramelizate.

Scuzați șervețelele din fundal 😀

Dintre burgeri: Veggie Fresh

Cea mai recentă degustare a fost acest Veggie Fresh. N-am mâncat niciodată un burgeri vegetarian, însă mi-a făcut cu ochiul. Sătula cumva de carne, am decis să încerc amestecul de legume trase la grătar și îmbăiate în sosuri.

Chifla cu susan îmbracă dovelcelul, vinetele, ciupercile, ceapa, roșile, cheddar și mozzarella, dă culoare cu baby spinach și le asezonează cu maioneză și sos BBQ făcut în casă. Nu lipsesc cartofii și acel sos roz (Calypso). De această dată am comandat un vin fiert. Aromat, fierbinte și foarte tare, dar bun.

Dintre Quick&Easy: Gyros Menu

Prietena mea, Andreea, și-a comandat un Gyros Menu atrasă fiind de sosul Tzatziki. Pieptul de pui era bine făcut, aromat. Singura obiecție avută a fost legată de limonadă. Prea amară, însă posibil ca această combinație să nu fie cea mai fericită.

Dragă domnule Jack, te rog să consemnezi în condica ta că acest blogger sincer a adus un client nou în localul tău 😀

Jack’s Bistro are meniul zilei

Dacă ești pe fugă sau pur și simplu nu te poți decide, Jack’s Bistro creează în fiecare zi un meniu la 20 lei. Acesta include o supă cremă, un fel principal și o apă plată. Mi se pare mai mult decât rezonabil raportul ofertă/preț.

Mbun, acum că v-am făcut poftă, vă mai spun că puteți găsi localul pe pietonala care leagă Piața Unirii de Piața Libertății, iar dacă nu sunteți din Timișoara click aici pentru adresă.

Mă frapează un singur lucru – că nu au site. Am găsit pagina de Instagram, dar e prea puțin populată. Dojană! În rest, poate ne vedem data viitoare la un burger acolo. Eu mă antrenez pentru cele picante 😀 .

P.S. Toate pozele sunt făcute cu telefonul. N-am pus blitz-ul, așa că au ieșit aproape decent.