Unde mănânc în Brașov – Gaura Dulce și Bistro de l’Arte
Unde mănânc în Brașov? A fost pricipala dilemă în prima zi de excursie. Desigur, aș fi putut adăuga acest articol ca o completare a celui de ieri, dar având în vedere că este 1 septembrie, iar mie-mi place și mâncarea și toamna, am zis că e musai să o fac astfel.
Popasul a fost destul de scurt, așa că n-am apucat să mănânc în Brașov decât în 2 locuri. Le-am ales după recomandările citite pe bloguri. Pentru că da, eu am încredere în cele spuse de colegii mei de breaslă.
Gaura Dulce – rapid, gustos și prietenos
În prima seară am luat cina la restaurantul Gaura Dulce. Auzisem de el, însă articolul Biancăi Dumitriu mi-a stârnit și mai tare curiozitatea.
Odată ajunși acolo, am vrut să ne așezăm înăuntru. Bine că tot localul era rezervat, altfel ratam terasa. Deși nu foarte liniștită datorită puhoiului de turiși, locația este perfectă pentru cină. Unora s-ar putea să le displacă vâlva din jur, însă în compania potrivită a unei beri, spre exemplu, aceasta nici nu există. 🙂
Am fost curioasă să aflu povestea din spatele numelui, așa că am făcut un mic research și am aflat următoarele:
”Un restaurant cu un nume ciudat, e adevarat, dar denumirea i se trage de la mai celebrul restaurant Cerbul Carpatin, din Piata Sfatului. Aflandu-se in spatele acestuia, lumea a inceput sa-i spuna birtului de aici Gaura Cerbului (v-ati prins voi). Aici se servea inainte o specialitate a Brasovului – flechii (cele mai frumoase bucati de carne din macelarie erau cumparate dimineata, de birtas).” zice metropotam.ro
N-am comandat flechii, dar nu-mi pare deloc rău că am mâncat la Gaura Dulce. Chelnerii au fost prompți și amabili, iar mâncarea a fost delicioasă. Am mâncat piure de țelină, cu sote de mazăre și friptură de porc.
Desigur, nu m-am putut abține și am comandat și desert: 2 papanași giganți cu înghețată de vanilie și gem de nu-mai-știu-ce (probabil vișine). 😀
La micul dejun am optat pentru Bistro de l’Arte, un loc pe care am ținut musai să-l văd după ce Geia A lu’ Manole l-a lăudat pe blog. Din nou, alegerea mi s-a părut excelentă.
Am comandat un mic dejun românesc, unde am primit scrob, cu castraveți murați, unt, miere, gem și pâine proaspătă. Efectiv nu mă puteam opri din mâncat.
Recomandări #demâncat în Brașov
Sunt curioasă să aflu de și mai multe locuri #deîncercat data viitoare când merg în Brașov. Promit să-mi fac temele mai din timp, însă m-ar ajuta și experiențele personale. Cum ziceam mai sus, am încredere în colegii de breaslă și în toți frații de gurmănzeală. 🙂
Klau
Îți recomand restaurantul cu specific italian Prato cu mâncare foarte buna și servire buna că sunt atentă și la capitolul servire. Și au niște deserturi delicioase și faptul că sunt expuse într-o vitrina te face să vrei să le încerci pe toate. Mi-a mai plăcut mult restaurantul unguresc Pilvax, din nou servire bună și porții uriașe și gustoase. La Festival 39 iarăși am mâncat bine și mi-a plăcut mult decorul și mai fac și niște cocteiluri foarte bune. Și închei recomandările cu restaurantul Sergiana care era cam aglomerat când am fost eu, dar care merită dacă vrei să mănânci românește
Teodora Mateoc
@Klau, notat. Le voi testa data viitoare, mulțumesc! 😀