Râul Mare și cazare Hunedoara pentru zile cu liniște și relaxare
Știu că e luni, însă cred că e cea mai potrivită zi să discutăm despre escapade. Cea mai recent, pentru cei care mă urmăresc pe Instagram nu e o noutate, a fost în țara Hațegului. Am petrecut revelionul la Pensiunea Dumbrăvița de pe Râul Mare, un loc de cazare excelent pentru doritorii de liniște și frumos.
Am decis ca trecerea dintre ani să fie altceva în 2018 așa că am renunțat la petreceri furtunoase (am avut câteva) și la stat acasă (doi ani la rând mi-a ajuns) așa că, fără să stau pe gânduri, am decis să plec.
Bine am făcut, căci am descoperit un tărâm românesc de care auzisem doar în povești și pe care îl văzusem sumar în fragedă pruncie.
Nu cred că greșesc atunci când spun că județul Hunedoara este unul dintre cele mai frumoase din țară. Are munți și priveliști care îți taie respirația și istorie care abia așteaptă să fie redescoperită.
Cazare Hunedoara: pensiunea Dumbrăvita, Râul Mare aproape de multe obiective turistice
În cele aproape 5 zile petrecute la pensiunea Dumbrăvița, un loc de cazare Hunedoara care își merită toți banii, am descoperit 3 minunății despre care voi povesti ulterior.
Ce vreau să rețineți din acest articol este că oamenii care au avut grijă ca revelionul nostru să fie de poveste sunt foarte primitori și calzi. Am avut incluse în pachet mese bogate (dacă mă întrebați pe mine, porția pentru o persoană o puteam împărți cu încă cineva și tot am fi mâncat până la refuz), o cameră de vis și peisaj cu aer curat. A lipsit zăpăda și vremea nu a ținut cu noi. Nu-i bai, poate anul viitor.
Capacitatea de cazare este de 68 de locuri cu foarte multe facilități precum apă caldă permanentă, TV, restaurant, parcare în curtea pensiunii, terasă acoperită, foișor. Poate cel mai important este că se pot organiza evenimente acolo, iar tentant pentru companii este team building-ul.
Cel mai mult mi-a plăcut că nu am avut semnal. Așadar, dacă vreți să mergeți la pensiunea Dumbrăvița, să vă așteptați la un sejur fără telefoane, e-mailuri și alt stres.
Ce-i drept, te poți conecta la wi-fi gratuit pus la dispoziție de gazde. Am făcut-o de câteva ori pentru a ura celor dragi ce era de urat și pentru a posta câteva poze pe Instagram. Entuziasmul era prea mare pentru a nu împărtăși și cu restul lumii frumusețile văzute.
Pensiunea este la aproximativ 25 de km de Hațeg, 67 de Deva și 165 de km de Timișoara. Să vă zic că au fost oaspeți de la București care au revenit acolo după un sejur de Paște unde s-au simțit ca acasă? Distanța dintre capitală și Râul Mare este de 441 km, adică aproape 6 ore de condus.
Obiectivele turstice din zonă sunt promițătoare. Barajul Gura Apei, lacul Bucura, vârful Retezat, Peleaga. În zonă este chiar și o pârtie de schi (Râușor) pe care am și vizitat-o, dar care nu s-a bucurat de o vreme favorabilă.
Pentru mai multe detalii legate de pensiune, puteți accesa site-ul lor. Unul desprins parcă din epoca de piatră, dar cu informații utile.
Avem o tară atât de frumoasă…
Vă las să vă clătiți ochii cu câteva poze și vă întreb dacă ați vizitat deja Țara Hațegului. Cu siguranță mă voi întoarce să descopăr cât mai mult din ea în 2018.
Înainte de încheiere, revin cu vorba AVEM O ȚARĂ ATÂT DE FRUMOASĂ și vă las pe voi să o continuați, apoi să o descoperiți. Nu zic că la alții nu e frumos. E minunat și acolo peste mări și țări. Sigura diferență între noi și ei este că ei știu să aibă grijă și să promoveze orice chichiță. Noi, de cele mai multe ori, lăsăm lucrurile la voia întâmplării.
Așadar, tot ce ai nevoie pentru o vacanță reușită, dacă ești din Timișoara și nu numai, este o mașină și chef de văzut locuri frumoase.