Popas în Brașov – cazare și câteva poze

Ce bucurie să revezi un oraș care ți-a intrat la suflet cu mult timp în urmă! Spun cu mâna pe inimă că Brașov este cel mai frumos oraș din România. Desigur, sunt subiectivă, însă dacă îmi cereți să aleg între Sibiu și orașul Coroanei, cel din urmă va triumfa mereu.

Așa cum am povestit deja, în lungul drum spre mare, am poposit pentru o noapte în Kronstadt. booking.com mi-a fost din nou ajutor de nădejde și m-a ajutat să găsesc un apartament simpatic, destul de aproape de Piața Sfatului, dar foarte liniștit.

Cazare: Studio Patria

Studio Patria are o bucătărie dotată cu tot ce ai nevoie, un dormitor comod și o baie luminoasă. Am dormit tun, probabil și din cauza aerului de munte. Singurul lucru care se prea poate să-i lipsească acestui loc este un televizor. Nu pentru mine, însă pentru acei oaspeți care nu pot sta fără.

Vederea este spre munte, iar capacitate apartamentului este de 2 persoane. Cei 30 de m2 însă sunt suficienți pentru a te simți ca acasă. Mi-a plăcut mult de tot și cu siguranță voi reveni și data viitoare.

De văzut: Strada Sforii, Piața Sfatului și cam tot ce poți lua la pas

Prin Brașov am avut vreme de plimbare exact cât să se așeze mâncarea – cina și a doua zi micul dejun (urmează un articol cu 2 localuri de neratat), dar am ajuns pe vestita Strada Sforii. Este printre puținele obiective pe care l-am ratat până acum în acest oraș.

Cumva mă așteptam ca această stradă să fie și mai îngustă. În capul meu existau scenarii că voi fi chiar prea plinuță ca să întru pe acolo. Nu s-a întâmplat, mai bine așa.

Mă așteptam ca Strada Sforii să fie mai îngustă 😀

Seara am făcut o plimbare lungă pe promenada de sub Tâmpa, am trecut pe lângă Poarta Schei și am revenit cătinel spre Piața Sfatului. De acolo am mai mers câteva minute pe jos până la cazare.

A doua zi dimineață, lihnită de foame, am ales un local la recomandarea de pe blogul A lu’ Manole (mulțumesc Geia!) și am făcut câteva poze. De amintire și de blog, păi cum altfel?

Le las și aici și vă invit să reveniți și mâine aici. Vă povestesc ce bunătăți am mâncat și ce localuri sunt musai de încercat.