Am privit mereu către oamenii tineri care sunt în relaţii lungi, de durată. M-am întrebat mereu oare cum reuşesc? Să fie oare datorită iubirii crude, care mereu inventează lucruri care să-i ţină pe cei doi curioşi unul faţă de celălalt? Să fie oare faptul că sunt atât de incompleţi unul fără celălalt?

Sau faptul că ei nu-şi văd defectele sau că pot trece uşor peste ele?

Mereu am susţinut faptul că pot fi fericită şi singură. Dar nu pentru că ştiam că voi fi. Ci pentru că m-am gândit aşa: dacă voi întâlni pe acel cineva special, pe care să-l iubesc, care să mă iubească, de a cărui răsuflare şi atingere să devin dependentă şi brusc, fără nici o explicaţie, din motive dubioase, necunoscute mie, acesta ar dispărea din viaţa mea?

Oare aş fi capabilă să trec peste o asemenea lovitură? Aş fi rămâne cu sufletul schilodit pe viaţă, cu cicatrici ce m-ar face să fiu un om urât, nedorit de nimeni?

Nu am înţeles niciodată care e mecanismul după care inima iubeşte. De ce iubim oamenii care ne rănesc? De ce nu le putem da efectiv ignore din viaţa noastră şi de ce creierul păstrează amintirile cele mai frumoase, dar şi cele mai urâte aruncându-ni-le în faţă atunci când ne aşteptăm mai puţin.

Când eşti singur, lucurile par mult mai simple, depinzi numai de tine, faci cum te taie capul.

Când însă apare altcineva, lucrurile se complică. Trebuie să îţi schimbi un pic punctul de vedere, să fii capabil să dezvolţi o inteligenţă X.

Cred că acesta este succesul unei relaţii lungi, frumoase, armonioase. Iubirea nu ajunge, dar este atât de necesară. Suntem naivi dacă credem acest lucru. Şi de asemenea, suntem naivi dacă credem că ea nu există şi dacă nu ne încumetăm să riscăm totul pentru ea. În fond viaţa se bazează pe ea. Fără ea am fi nişte roboţi, nişte suflete goale, lăsate în voia vântului rece de iarnă. Dar este doar punctul meu de vedere.

Recunosc deschis – să iubeşti nu e uşor. Să fii iubit este şi mai greu. Dar învăţând această taină, putem zbura pe aripile vântului.

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.