Nemurire

Cât munceşti, tragi, te zbaţi, faci pe ălă cu coarne în patru pentru un lucru, te laudă, te susţin. Tu eşti cel mai bun. Dar dacă se întâmplă să greşeşti o singură dată, gata! nu mai eşti bun de nimic. Eşti un prost, un cretin, un idiot incompetent, deşi tu ai fost primul când a venit cineva cu o idee, tu ai sărit mereu în ajutorul celorlalţi. Şi acum ce?

Ştii cum e şi cu oamenii aştia?

Toţi îşi bagă ceva în tine, în munca ta şi în respectul pe care ar trebui să ţi-l arate. Îţi răpesc şi chiar singura bucurie şi rezişti cât rezişti. Dar vine un moment când te simţi jignit şi pur şi simplu nu mai vrei să înghiţi şi îţi bagi picioarele în toată munca ta, în tot ce ai construi şi pleci.

Unii te vor privi precum un laş, vor spune că ai cedat prea uşor şi că poate într-adevăr nu eşti demn de ceea ce făceai. Dar tu ştii, deşi îţi pare rău că ai renunţat, nu pentru unul sau altul ci pentru munca ta, tu ştii că pentru sufletul tău şi pentru sănătatea ta este mult mai bine…

Azi am avut un OF pe tema asta.

Deşi am învăţat ceva, zic eu, important. Mă doare că am aruncat totul la gunoi, pentru o persoană care nu merită decât ceea ce oferă.

Dar gata cu oamenii urâţi şi gata cu energia negativă! De azi mă culc devreme! (nici eu nu cred ce am spus în ultimele cinci cuvinte!)

Mă gândeam azi – oare cum ar fi să fim nemuritori? Să nu trebuiască să dormim niciodată, iar noaptea să ne transformăm în stele de pe cer şi să luminăm după iubirea pe care o purtăm în suflet. Am trăi într-un infinit şi ni s-ar părea că trăim o clipă. Dar cred că atunci am fi privaţi de iubire, am fi precum „morţii frumoşi…”

Toată fuga asta a noastră spre cariere de succes, spre independenţă financiară, dorinţa nebună de a învăţa, ne face să uităm că avem un suflet care are nevoie de hrană, adică de iubire şi înţelegere.

Nehrănind sufletul cu iubire, ne pierdem echilibrul, ne pierdem pe noi. Dar nemurirea nu ar fi soluţia pentru suflet, pentru că acesta se va stinge pe zi ce trece fiind mult prea rece în nebuloasa în care ar fi obligat să plutească…

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.