Despre cum să-ți pierzi loialitatea

Am auzit că nu există lucru pe care să-l faci în viața asta și care să nu te dezamăgească fix când ți-e lumea mai dragă sau când ai  nevoie cel mai mult ca lucruile să funcționeze. Să zicem că sunt pățită cu primul meu job, dar acum mi se întâmplă într-o activitate pe care o făceam din drag și cu plăcere. Să-ți pierzi loialitatea și dragul de-a face ceva ce făceai cu drag este, din punctul meu de vedere, unul din cele mai triste lucruri care există.

Se făcea că sunt o persoană care spune lucrurilor pe nume și că trec peste anumite ”faze” care mă deranjează pentru că zic în sinea mea că e mai importantă pacea și armonia, decât veșnice reproșuri. În fond, nici o relație profesională sau personală nu funcționează fără mici compromisuri din partea ambelor părți implicate. Mbun.

Îmi zic eu așa frumușel că nu are rost și că pot trăi și fără să reproșez nimic sau să-mi zic of-ul. Baiul este că deja mă cam calcă pe bătături toate acele mici chichițe pe care le-am trecut cu vederea și urmează să explodez ca un vulcan. Sunt sub presiune, dar mă calmez cu o ciupitură de partea dorsală a mâinii și îmi spun că nu merită să mă consum.

Lucrurile sunt exact așa cum par, deși au un substrat solid. Pot înțelege imaginea de ansamblu, dar nu pot înțelege deciziile care nu depind de mine. În fond, nici nu mai îmi pasă pentru că în centrul universului meu sunt eu – oricât de egoist sună asta. 🙂

Greu ajunge ceva să-ți fie indiferent, dar și când ai ajuns acolo parcă nu-i cale de întoarcere și cel mai trist nu este că ai ajuns aici, ci este faptul că oamenii în care ai avut încredere, pe care te-ai bazat, te-au adus în punctul acesta. Dar this is life cu bune, cu rele. Taci, acumulezi, explodezi, o iei de la capăt sau pleci mai departe. Pe drumul tău. Pentru că așa e cel mai sigur. Pentru că așa ar trebui să fie dacă am fi roboți.

Nu suntem, deci riscăm, deci mergem pe alte drumuri, deci greșim încercând și încercăm greșind. Haha… good luck mai departe 😛

Da, știu că textul e destul de încurcat și știu că majoritatea nu va înțelege mai nimic din el, dar pe mine m-a ajutat să îmi spăl puțin frustrarea, supărarea și dezamăgirea. Așa că, ghinion.