De ce se ceartă oamenii din nimicuri?

(Într-un final, mi-am recăpătat aproape în întregime vederea 😀 . Am povestit despre drama de aseară într-un live stream pe pagina de facebook a blogului. Primul cu capul meu în el. A fost destul de lung, unii au zis că am vorbit bine, alții că am fost plictisitoare. Eu mă bucur că am spart gheața și că acum am un plan – nu vi-l spun, vă las să vă prindeți de el pe parcurs. Asta a fost o paranteză.)

Prietena mea se ceartă cu iubitul ei mult prea des. Au o relație la distanță, uneori le lipsește răbdarea și puf! iată scandalul cât casa din nimicuri. De ce se ceartă oamenii din nimicuri? Pentru mine este o enigmă, chiar dacă și eu o fac uneori.

Să fie oare lipsa de răbdare? Uneori suntem atât de în viteză încât pierdem pe drum răbdarea de a înțelege cum, unde, de ce, și de unde. Răspunsul la aceste întrebări e destul de important. Cea mai importantă este comunicarea. Dacă fiecare are răbdare să-l asculte pe celălalt, lucrurile s-ar clarifica mult mai repede și ar fi mai puțin tensionate.

Să fie oare lipsa de interes? Nu cred. Din moment ce ții la o anumită persoană, interesul e prezent. Indiferent de cât de tare te enervează sau te sâcâie. Într-un fel sau altul, te interesează și punct.

Să fie oare frica de a pierde persoana iubită? Tu, ești atât de orbit de dorința să o ții lângă tine, încât ți-ai da o mână să știi unde e, ce face, cu cine face și de ce în orice secundă a zilei. Ești gelos și ți-e teamă să nu plece. Doar că în loc să te aprecieze, persoana iubită s-ar putea să o ia la goană. Sau să înceapă să te urască.

Să fie oare gelozia? S-o ia mama naibii. Ce nu știu ăștia geloși – printre care și eu (uneori) este că dacă omul ăla pe care-l iubești te vrea pe tine, pot fi zeci de alte persoane care să roiască în jurul respective, iar pe această să nu o intereseze decât pe tine. Crizele de gelozie nu fac decât să vă îndepărteze și cam atât. Din punctul meu de vedere, gelozia nu este un semn al dragostei, ci al… prostiei 😀 .

Ce să mai fie? Mai ziceți voi, că eu nu mai am idei. 😛