Am prăjiturit

Ieri a venit în vizită o persoană dragă mie și mi-a adus un castron plin de căpșuni coapte și zemoase. Mi-a venit ideea să fac spumă de căpșuni, dar pentru că aveam o cutie de Mascarpone în frigider și ceva unt, am zis să fac ceva mai special. Așa că am prăjiturit ceva și nu aveam idee cât de bun o să iasă. Nu o zic eu, o zic musafirii mei care au topit efectiv prăjiturelele pe care le-am preparat 😀 .

Am început prin a prepara crema – vă ziceam că voiam să bat o simplă spumă de căpșuni, așa că am bătut 3 albușe la mixer cu 5 linguri de zahăr, am adăugat 3/4 de Mascarpone – aveam cutia de 250 g și apoi am adăugat căpșunii tăiați bucățele destul de mari. A durat aproximativ 15 minute, timp în care m-am apucat de pregătit blatul, pentru că mixerul lucra în paralel cu mine.

Să nu vă gândiți că blatul a fost nu știu ce, dar am făcut o greșeală la el, greșeală care s-a dovedit a fi cheia succesului prăjiturelelor. 😀 Am pus cam 200g de biscuiți simpli și cam 5 biscuți Oreo cu tot cu cremă pe care i-am bătut până s-au făcut praf. Inițial, voiam să-i bag în blender și să îi zdrobesc cu puțin lapte, dar s-a dovedit a fi o idee proastă – din care cumva a reieșit greșeala de mai sus. Așa că i-am bătut frumos de masă, într-o punguță. Peste ei am pus unt topit – cam 150 g și pentru că nu voiam să arunc laptele cu biscuiți din blender i-am pus și pe ei acolo și i-am amestecat cu mixerul aproximativ 3 minute.

A ieșit o pastă groasă, foarte ușor modelabilă pe care care am întins-o pe hârtie de copt și am băgat-o nu în cuptor, ci în congelator timp de 15 minute. După ce s-a răcit și blatul și crema, am pregătit formele. Am un set de forme cu care poți tăia aluatul și m-am jucat cu ele. Apoi am pus crema peste și ”căpșuna din vârf” de decor.  A ieșit asta:

Mi-a plăcut să le fac, aș putea spune că le-am făcut cu dragoste 😀 și am fost tare bucuroasă când lumea a mâncat cu atâta plăcere. Am avut și un ajutor de nădejde, pe tata, fără de care blatul nu era și cu lapte, secret care l-a făcut să se topească efectiv în gură. Sper că v-am făcut poftă și că încercați și voi rețeta mea, iar dacă o faceți, să-mi dați de știre 🙂 .