Salonul de Înfrumusețare Monica și NEroșcățeala

Am fost roșcată puțin peste un an și jumătate. Culoarea vișinei putrede m-a ajutat să recapăt încrederea în mine și mi-a dat un boost de poți face orice. M-am vopsit rar, undeva la 4 luni distanță și cu două excepții, Andreea a fost hair-zugravul meu.

Ne-am descurcat bine – ea cu vopseaua, eu cu miorlăitul ba că mă trage prea tare, ba că se mișcă prea încet, ba că n-a distribuit corect vopseaua. Rezultatul final, însă, ne-a mulțumit pe amândouă de fiecare dată.

Pe lângă faptul că m-am vopsit rar, am păstrat și aceeași nuanță de la aceeași firmă. Doar că la ultima roșcățeală, am zis să fiu mai cu moț și să schimb brand-ul. Culorile, deși asemănătoare la număr, au fost total diferite în viziunea mea. A ieșit mult prea roșu ceea ce m-a determinat să nu mă mai simt bine în pielea mea.

Rebeliunea roșcatului a apus.

Toate bune și frumoase până acum vreo două săptămâni când am decis să mă tund. Din pleata vișinie, am trecut la un bob lung. Tipul care m-a tuns m-a întrebat de zece ori înainte să taie dacă nu voi fi șocată de schimbare. N-am fost, căci nu e prima dată când trec dintr-o extremă în alta.

Mbun, mi-a plăcut noua tunsoare, mi-a plăcut forma și volumul, dar aveam o mare problemă cu culoarea. Și așa cum iepurele sare de unde te aștepți mai puțin, iată că așa a apărut și opotunitatea unei schimbări semi-radicale de look.

După o discuție foarte degajată cu doamna Monica și cu Georgiana, am stabilit data magică. Așadar, acum exact o săptămână am trecut de la roșcat la o culoare șateno-bruneto aproape naturalo cu reflexii de roșu.

Salonul de Înfrumusețare Monica mi-a promis un look nou, pe gustul meu.

Am refuzat cu orice chip decolorarea pentru că trec printr-o perioada destul de dificilă, iar păru-mi cade mai mult decât de obicei. Deși nu știu exact cum afectează decolorarea în sine căderea părului, am zis să nu risc nimic.

Așadar, la ora 16:00 m-am prezentat la Salonul de Înfrumusețare Monica cu emoții cât casa. Înainte ca Georgiana să se apuce de treaba, am povestit despre ce-mi doresc și ce poate ea să-mi ofere. Cu multă răbdare, mi-a explicat că fără decolorare nu va putea să-mi pună culori mai deschise, așadar aveam să optez la o nuanță de la 5 în jos.

Sună ca și cum aș fi expertă, dar nu sunt. Redau doar vorbele maestrei care mi-a tratat podoaba capilară cu multă grijă

Nici nu-mi aduc aminte pentru ce nuanță am optat efectiv, dar nu mai contează până la urmă. Georgiana s-a apucat de treabă și cu dibăcie a preparat soluția, apoi a aplicat-o în mai puțin de 20 de minute, timp în care  mi-a povestit despre pasiunea ei pentru coafură. Îmi amintesc entuziamul din vocea ei și gândul pe care l-am avut spontan: sunt pe mâini bune!

A urmat sauna pentru păr, adică o cască cu abur cald ce avea să fixeze culoarea. Am stat aproximativ 15 minute, timp în care aș fi vrut să citesc, dar am fost prea ocupată să-mi fac selfie-uri de extraterestru.

Sauna de păr m-a transformat într-un extraterestru.

După ce am epuizat și această etapă, a urmat spălarea. Georgiana a aplicat produse profesionale de la L’oreal Paris. Evident că din firele părului ieșea roșcat, veșnica problemă a acestei nuanțe.

Muream de nerăbdare să văd noua culoare. A mai durat  puțin, căci mâinile pricepute au uscat rapid părul și l-au așezat frumos. Și buf, iată rezultatul.

Am așteptat o săptămână să vă povestesc această frumoasă întâmplare pentru că am vrut să vă arăt culoarea după prima spălare. Având un păr nu foarte pretențios, îmi permit să-l spăl mai rar.

#newlook #newcolour #newweek #newisgood #newyork is better. 🎉

O postare distribuită de Teodora Mateoc (@teodora.mateoc) pe

Dacă vă place rezultatul la fel de mult precum îmi place mie, atunci vă recomand cu îndredere acest salon. Au o experiență de peste 25 (!) de ani pe piața timișoreană, multe premii la activ, folosesc produse profesionale, iar prețul este de bun-simț. Promit că voi reveni cu povestea lor pentru că e fascinantă. 🙂

Îi găsiți în complexul studențesc sau în zona Soarelui. Mai multe detalii despre locație și contact aici. Între timp, merg să mă bucur de primăvară și de noua mea culoare. Am socat câțiva prieteni cu ea!