Mi-am cumpărat o revistă

Prima mea săptămână din decembrie a fost aglomerată. Nu e neapărat vorba despre programul aglomerat, cât mai degrabă o aglutinare de emoții și sentimente. Pozitive, negative, prăpăstioase, aproape apocaliptice. Pentru că viața bate filmul și pentru că  de cele mai multe ori trăiești clipele fără muzică de fundal – știți, așa frumos ca în filme – am decis să fac lucruri pe care nu le-am făcut de mult.

Nici nu știam de unde să încep. Așa că am mers pur și simplu la mall și m-am plimbat fără vreun scop. Bani prea mulți nu aveam și shopping-ul îl fac doar la nevoie, așa că am căscat ochii. Am mers la mâncare și m-am îndopat cu ceva dulcegării de la chinezesc, apoi am băut o cafea. Și parcă lipsea ceva la cafeaua aia…

Ah, ce simplu era: o revistă. Cred că ultima dată când mi-am cumpărat o revistă a fost aici, am și scris despre asta pentru că citeam despre o persoană frumoasă. Da, 2 ani jumate.

Am mers la inmedio și m-am holbat la multitudinea de reviste. Nu știam ce să aleg, dar am pus mâna pe Marie Claire, proaspăt scos din tipare. Mă așteptam să mă coste o sumedenie de bani, dar a fost doar 12,99 lei. Pe lângă paginile absolut perfecte – pleonasm?! – am primit un voucher de reducere, o hartă a Austriei, un ghid al cadourilor de Crăciun și mi-am scăldat ochii, fascinată de mirosul proaspăt de cerneală.

A fost un sentiment care m-a relaxat și m-a făcut să-mi uit gândurile. Habar nu am câtă lume mai citește reviste printate, dar eu cred că voi rămâne fan. Poate nu unul disciplinat și înrăit, ci unul sezonier sau ocazional. Îmi place să răsfoiesc o revistă la o cafea cu lapte cu muzică de jazz pe fundal.

Cât despre spiritul Crăciunului… aproape că m-a cuprins și pe mine. Sunt puțin tristă că nu îmi voi îndeplinit ținta în materie de lectură. Am la activ 10 cărți din 12. Nu cred că mai apuc să devorez ceva.

Atât. Voi ce reviste mai răsfoiți? 🙂