Perfecțiunea înseamnă desăvârşire, adică ceva mai presus decât noi. Perfecţiunea în realitate este doar o închipuire. Fiecare om o priveşte într-un anumit fel, dinte-un anumit punct de vedere. Ea se măsoară în imperfecţiuni. Perfect nu este atunci când mai ai ceva de adăugat, ci când nu mai este nimic de înlăturat.

Perfecțiunea înseamnă ceva diferit pentru fiecare

În ultimul timp am pierdut exrciţiu la scris. Ştiţi că a scrie ţine şi de exerciţiu. Totul ţine de exerciţiu şi de practică. Dar recunosc că nu am mai avut timp să scriu, poate şi din lipsă de inspiraţie.

A venit primăvara şi deşi am spus că o simt altfel, parcă mă lasă fără cuvinte. Rămân pe poziţii, rămân optimistă. Cred în continuare că fiecare zi va fi perfectă, chiar dacă pe o parte construieşti şi pe alta se dărâmă.

Nu sunt o învingătoare, ci sunt un om simplu care luptă pentru ceea ce-şi doreşte. Nu obţin întotdeauna ceea ce vreau. Și nici genul care să bat cu pumnul în masă. Sunt în stare de orice pentru oamenii la care ţin, iar ei o pot confirma.

Perfecțiunea. Sunt nostalgică şi am tendinţe nihiliste, deşi undeva adânc în mine ştiu că nu e aşa.

Cred că am studiat prea mult Expresionismul şi poate ar trebui să mă las influențată de Memento mori (Nu uita că vei muri) sau şi mai bine de Carpe Diem (Trăieşte clipa), laitmotivele barocului!

Am învăţat în ultimul timp că nu  le putem avea pe toate, adică lumea nu poate fi pur şi simplu perfectă, pentru că fără imperfecţiuni, viaţa ar fi plictisitoare. Da, mă doare tot ce am pierdut, mă doare că m-am rupt de rutină, de obiceiuri, dar trăim îtr-o continuă schimbare, într-o continuă evoluţie. Şi deşi ceva te-a făcut să te desechilibrezi, ţi-a dat viaţa brusc peste cap, nu poţi renunţa pur şi simplu la acel lucru.

Perfecţiune e o închipuire, trebuie tratată ca atare, viaţa şi prezentul sunt cele mai reale lucruri pe care le avem şi trebuie să le trăim – să trăim fiecare clipă ca şi când ar fi ultima.

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.