Cum am slăbit

În primul rând, vreau să ne înțelegem: nu vă recomand să faceți ca mine, pentru că fiecare organism are ritmul său, ”hibele” sale și fiecare reacționează diferit la stimulii pe care îi primește din exterior. Dacă vreți să vă apucați de dietă, cel mai indicat este să mergeți la un medic nutriționist pentru a concepe împreună cu el o dietă personalizată pe nevoile voastre.

Gata cu pălăvărgeala, să trecem la fapte. De la început recunosc că  slăbitul nu mi-a fost un țel important în viață. Adevărul este că niciodată nu am avut pe bune nevoie să slăbesc și niciodată nu voi fi tip-top pentru că sunt prea lenesă 😀

Anul trecut prin august, pe când renovam bucătăria și vasele erau pe terasă, prin sufragerie – oriunde altundeva în afară de bucătărie – îmi era greu să mănânc pentru că de gătit nu prea aveam unde, chef nici atât… Așa că m-am pus pe băut shake-uri din legume și fructe pe care le aveam prin zonă. Shake-ul mi-a înlocuit o masă pe zi, ba chiar și două uneori, iar când îmi era foame mâncam fie ceva cărniță sau oricum ceva sățios. Azi așa, mâine așa și am văzut că mă subțiez. Cum zugrăveala nu a durat mai mult de o săptămâna, dar plăcerea mea pentru shake-uri devenise un pic de tot dependență, nu trecea dimineață fără să beau o ”scârboșenie” din aia.

Dar cum vara se terminase și o luasem din nou în forță, diminețile erau prea triste ca să-mi fac shake, așa că în toamnă am mai bâut când și când. Am avut însă grijă să mănânc orice și să mă satur la minim, fără să-mi suprasolicit stomacul. De asemenea, am avut grijă să mănânc de fiecare dată când îmi era foame.

Și uite așa. am pierdut de astă-vară aproximativ 6 kilograme, fără să mă înfometez, fără să fac sport (deși e cazul să mă apuc măcar de jogging), fără să mă abțin dar și fără să fac excese sau să mănânc și pentru bunica de la țară a 3-a felie de tort.

Toată șmecheria a fost că m-am prins cum îi place corpului meu să funcționeze și, ajutându-l puțin de tot, a eliminat singur excesul și a slăbit 😛