Am văzut azi dimineaţă o domnişoară cochetă, cu un buchet de flori în mână. Se grăbea undeva şi încerca să se strecoare printre miile de picături de ploaie ce nu-i dădeau pace. Un lucru mi-a atras atenţia în mod special.

Pantofii pe care îi purta erau de un albastru marin, lucioși, uzi. Se vedea că nu-i poată în mod normal tocuri și deși se străduia, uneori îi tremura glezna.

Nu era un fapt vizibil tuturor, ci doar oamenilor cu ochi format. Adică doamnelor și domnișoarelor experimentate. Nu știu unde se grăbea această domnișoară. Prima oară când am văzut-o cred că nici ea nu știa unde merge cu atâta grabă. Am trecut mai departe lăsând-o pe sărmana să se lupte cu vremea nefavorabilă de una singură, cu durerea picioarelor și cu gândurile ei. Cel mai probabil erau haotice, de nedescifrat.

Mai spre seară, am reîntâlnit-o. Acea domnişoară pe care o văzusem de dimineață alergând prin ploaia. Acum era toată udă, părul ei era creț. Spre deosebire de când o văzusem prima oară, când era aranjată la patru ace, roșul de pe buze se stinse și totuși zâmbea.

Zâmbea mergând prin ploaia caldă de vară fără umbrelă. Zâmbea din tot sufletul și se vedea, pentru că emana o vibrație atât de pozitivă, încât îți deschidea inima. Mi-am făcut curaj să o întreb de ce este fericită, cu toate că de dimineață părea atât de îngândurată.

Mi-a răspuns astfel:

– Zâmbesc din tot sufletul și sunt cu adevărat fericită, în ciuda faptului că sunt udă și arăt oribil. Zâmbesc pentru că viața este mai mult decât orice oamenii ar putea crea, mai mult decât orice intrigi supărari, frustrări, dezamăgiri…Viața este precum o ploaie caldă de vară pe care o simți pe piele…Fără ploaie, nu ar exista curcubeu, însă ploaia în sine poate fi un curcubeu!

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.