Stop și de la capăt

De fiecare dată când apare un concurs nou pentru bloggeri mă mănâcă degetele să mă înscriu și eu. Am participat și la Super Blog, și la Orkestra și la Blog Awards și la încă o grămadă de campanii în care trebuia să ”mă bat” în scris cu alte persoane pentru un premiu. Nu am să despic firul în patru legat de organizatori și de felul în care bloggeri sunt motivați să participe, ci vreau prin acest post, să mă lămuresc pe mine, de ce m-am înscris la atâtea de-a lungul celor 2 ani și de ce încă mai am acel sentiment de curizitate, când evident știu cum funcționează lucrurile.

M-am înscris la aceste concursuri pentru că îmi doream să mă fac remarcată, să îmi creez o oarecare vizibilitate pe google, dar și printre sponsori. Cred că am câștigat de vreo 2 ori ceva concret, în rest doar experiență.

În al doilea rând, m-am înscris pentru că-mi doream cumva să văd la ce nivel este felul meu de a scrie în comparație cu alții, pentru că profa de psiho din liceu ne-a spus că trebuie să ne analizăm din toate punctele de vedere.

Toamna aceasta am luat din nou la rând toate aceste campanii, ajungând însă să mă las pe parcurs. De ce? Pentru că eu nu pot scrie la comandă, nu pot să scriu așa cum vor organizatorii. Eu scriu cum știu, cum simt și mai ales, cum văd eu lucrul despre care mi se cere să scriu, ori de multe ori, viziunea mea nu a vibrat la unison cu ceea ce-și doreau sponsorii, eu ajungând să le fac lor reclamă pe moca.

Și atunci pentru ce? Mi-am umplut toamna trecută blogul cu advertoriale care mi-au adus mai mult sau mai puțin beneficii, mi-am supărat cititorii care se săturaseră de mine și de campanile mele de doi lei cuie și cam atât.

Nu sunt destul de pricepută în domeniu să spun cât de tare m-a ajutat participarea mea la astfel de concursuri, dar poate mă lămurește și pe mine cineva între timp. Până una alta, pregătesc un articol, mai exact un interviu în care veți afla mai multe despre oameni pentru oameni.

Până nu uit, tuturor celor care poartă numele de Nicolae și Nicoleta le doresc o zi minunată și un Moș cât mai bogat! 🙂