Ura sau indiferenţă? Care-o fi mai rea?
Simt nevoia stupidă să explic lumii două lucruri care se confundă mereu cu opusul iubirii. Care este de fapt opusul iubirii? Ura sau indiferenţa?
În primul rând iubirea este un sentiment puternic (subliniez!) de dragoste faţă de o altă persoană bla bla bla…Ok! Opusul iubirii este indiferenţa! De ce?
Pentru că indiferenţa înseamnă lipsa de interes faţă de cineva sau de ceva, nepăsare, detaşare, imposibilitate, lipsa de afecţiune şi de sentimente, răceală. Adică nu simţi nimic, eşti amorţit, nu-ţi pasă nici măcar negru sub unghie. Şi nu poţi schimba asta. Când „ai trecut peste” o iubire, nu e atunci când o urâşti pe aceea persoană, ci când ai reuşit să o priveşti ca pe un tren care trece grăbit în gara vieţii tale.
Pe cealaltă parte, ura este un sentiment puternic, nestăpânit, care îndeamnă pe cineva să-i dorească sau să-i facă rău cuiva. Deşi nu e iubire, ura e tot un sentiment. E un semn că (încă) îţi pasă. E acel moment de furie după. O furie pe care trebuie să o exteriorozezi, să o urli, să o dai afară, pentru că dacă nu simţi că vei înebuni.
Ordinea sentimentelor, în mod logic, este iubire – dezamăgire – ură și furie – amorţeală sufletească – indiferenţa.
E un ciclu atât de normal pentru oamenii care iubesc. Sunt una din puţinele persoane care mai crede în „jumătatea” fiecăruia, dar trebuie să fim realişti. Uneori nu o găsim sau poate că nici măcar nu există. Cei care iubesc o viaţă aceeaşi persoană se pot considera norocoşi, iar eu le dau titlu de magicieni.
Nu ştiu dacă eu sunt capabilă. Nici nu vreau să mă gândesc încă. Nu e momentul.Vroiam doar să subliniez că ura şi indiferenţa sunt două lucruri total diferite. Atât. Iar cei care au trecut prin aceste sentimente, pot confirma.
Şi apropo, când suntem în plină acţiune de simţire a acestora, nu ne dăm seama de ele. O facem mai târziu, mult mai târziu când suntem din nou lucizi, păsăsiţi de fluturii din stomac şi de gărgăunii din cap.
Anonim
foarte frumo teodora apreciez subiectu tau si te indragesc
Anonim
Pai sigur ca nu mai exista. Fiindca femeile nu mai vor asa ceva, ci doar SEX SI BANI.
Nimic altceva nu mai conteaza pentru ele…
Anonim
"Sunt una din puţinele persoane care mai crede în "jumătatea" fiecăruia, dar trebuie să fim realişti. Uneori nu o găsim sau poate că nici măcar nu există."
Interesant sa poti crede in ceea ce tu insuti afirmi ca "poate nici macar nu exista". Self-deception e la moda.
teodora
Cred în acest concept şi ar fi mult prea frumos dacă ar fi adevărat.
Anonim
Ar fi mult prea frumos DACA AR FI adevarat? Fraza ta e paradoxa, caci prin "DACA AR FI", demonstrezi ca in definitiv NU CREZI.
teodora
Cred, dar sunt realistă. Pentru unii există pentru unii nu. Oricât de paradox ar fi sau este. Nimic nu este doar alb sau doar negru. Viaţa are de multe ori nuanţe de gri, iar dacă nu le poţi vedeam înseamnă că ai trăit degeaba.
Anonim
Daca pe tine nu te deranjeaza paradoxul, ai tot dreptul sa traiesti in sevrajul care te face sa vezi diferitele nuante. E simptomul similar ptr. cei care se drogheaza. Am trait si eu destula vreme vazand nuantele, insa prefer azi si acum, claritatea alb-negru. Acum te intreb, am trait degeaba, sau traiesc degeaba?
teodora
Cred că îţi poţi răspunde tu însuţi la această întrebare.
Anonim
Eu insami, imi cunosteam raspunsul. 🙂
Kas
Te voi completa Teodora, si o fac in masura reperelor suplimentare de care dispun…si desigur a trairilor si experientelor mele de viata, in ale iubirii si perceptiilor spirituale 🙂
Opusul IUBIRII este TEAMA. Indiferenta, ura, nepasarea… vin din teama si indispozitia asumarii. Energia care hraneste iubirea se stinge pe masura ce ea este consumata de nemultumiri, neimpliniri, frustrari, vanitati orgolii, gelozii, ignoranta, egoism, neincredere. Toate aceste emotii hranesc de fapt FRICA…care stinge focul iubirii! Iubirea se graneste din credinta, incredere, iertare, acceptare, altruism, empatie… Ea iese dincolo de nevoi si conditionari doar cand intradevar devine un sentiment eliberat de constrangerile regulilor si dogmelor…pentru a fi o asumare independenta si benevolo, independent de sentimentele exprimate de celalat. a si SEMNIFICATIE ENERGETICA, Iubirea este o vibratie energetica de polaritate pozitiva atunci cand ea depaseste zona de dorinte si nevoi personale (adica este orientata catre nevoile celuilat)…in schim, atunci cand ea este pusa la indoiala de emotii negative…se transforma in vibratii energetice de polaritate negativa…adica in acelasi registru energetic in care ne tin temerile.
Kas
Te voi completa Teodora, si o fac in baza unor repere, experiente si trairilor de viata suplimentare, in ale iubirii, perceptiilor si intelegerii lucrurilor la nivel spiritual.
Opusul IUBIRII este TEAMA. Indiferenta, ura, nepasarea… vin din teama si indispozitia asumarii. Energia care hraneste iubirea se stinge pe masura ce ea este consumata de nemultumiri, neimpliniri, frustrari, vanitati orgolii, gelozii, ignoranta, egoism, neincredere. Toate aceste emotii hranesc de fapt FRICA de a nu pierde… Energia acestor temeri scurge si stinge focul iubirii! Iubirea se hraneste din emotii pozitive, cum ar fi: credinta, incredere, iertare, acceptare, altruism, empatie… Energia pozitiva a iubirii, iese dincolo de nevoi personale si conditionari ce hranesc ego-ul.., doar cand intradevar devine un sentiment eliberat de temeri si de constrangerile regulilor si dogmelor…,Iubirea (spre deosebire de indragosteala…care este o manifestare hormonala indusa de programul genetic de perpetuare a speciei) deveni (sau ramane) o asumare independenta si benevola, neconditionata in exprimare sau asumare, de sentimentele exprimate de celalat. Ca si SEMNIFICATIE energetica, iubirea este si ramane un cumul de vibratii de polaritate pozitiva atunci cand ea, ca si emotie liber exprimata prin puterea gandului, depaseste zona de dorinte si nevoi personale (adica este orientata catre nevoile celuilat)… In schim, atunci cand puterea si puritatea ei este pusa la indoiala de emotii negative…iubirea se transforma in vibratii energetice de polaritate negativa…adica in acelasi registru energetic din care izvoresc temerile de orice fel.
Anonim
"Ordinea sentimentelor, în mod logic, natural este iubire – dezamăgire – ură&furie – amorţeală sufletească – indiferenţă. E un ciclu atât de normal pentru oamenii care iubesc."
Afirmatia ta e paradoxa. Lamureste-ma si pe mine. Toate astea sunt un ciclu al oamenilor care IUBESC, sau IUBIREA e doar un component al ciclului?
Inafara de asta, fizica demonstreaza ca dragostea/iubirea nu duce sau nu produce nici dezamagire, nici ura, nici furie, nici amorteala sufleteasca, nici indiferenta,etc,etc. Atunci cum poate fi una din componentele acestui ciclu? E absurd.
teodora
Iubirea este un ciclu.
Un ciclu pe care îl reluăm din nou şi din nou. Aşa e să fie.
Anonim
wooow. fizicienii ti-ar da premiul nobel ptr. aceasta concluzie.
teodora
Îmi place sarcasmul tău şi anonimatul.
Anonim
Anonimatul meu e inexistent ptr. tine. Cat despre sarcasmul meu, stiind ca ai o gandire paradoxa, nu-mi ramane decat sa inteleg ca in realitate,….nu-ti place.;)
teodora
Din contră. Da şi aici îi dezvălui paradoxul.
Ender Boramet
Ura si indiferenta le poti privi precum 2 arme ale banalului cotidian.
Fie ca alegi sa urasti sau sa fi indiferent ai aceleasi rezultate durerea. REzultate cu efect colateral, sau exclusiv in locul unde o indrepti. Si cum orice are un cost, treaba se complica. De ce sa dai atentie detaliilor cand astepti efectul dorit?
Sunt alegeri, si mereu vor fi alegeri, iar fiecare alegere are un pret.
Logica te intreaba : Cat poti suferi daca vei ura sau fei arata coltii indiferentei?
Anonim
Chestia cu jumătatea nu—mi suna bine. Fiecare suntem un intreg. Iar tu debordezi de optimism in ultimul timp. Te stiam o fata vesela sau?
Anonim
La multi ani cu intarziere de o zi, mult noroc si sanatate. Daca nu ma exmatriculai din lista de prieteni, eram mai prompt.
Anonim
"Pe cealaltă parte, ura este un sentiment puternic, nestăpânit, care îndeamnă pe cineva să-i dorească sau să-i facă rău cuiva. Deşi nu e iubire, ura e tot un sentiment. E un semn că (încă) îţi pasă."
–––––––––––-
cand urasti, inseamna ca-ti pasa? din cate stiu eu, a-ti pasa inseamna: a se ingrijora, a se nelinisti, a se sinchisi. vreau sa-l vad pe cel ce te uraste, ingrijorandu-se sau nelinistindu-se ptr. propria-ti persoana. ar fi ceva nou.
teodora
Conform DEX:
"PĂSÁ1, pers. 3 pásă, vb. I. Intranz. 1. Unipers. (De obicei construit cu dativul) A simți neliniște, a se îngrijora. 2. (Înv. și pop.) A cântări sau a atârna greu; a se lăsa greu (peste ceva). ♦ Unipers. (Construit cu dativul) A simți greutatea unui lucru sau a unei situații, a suporta cu greutate ceva neplăcut. – Lat. pensare. "
Când urăşti te gândelşti la aceea persoană, vrei să-i faci rău, eşti furios, aduni gânduri negre – deci te preocupă. În schimb, când eşti indiferent nici nu gândeşti de rău sau bine acelei persoane. Pur şi simplu nu-ţi pasă în nici un fel.