🌸 Internet, fă cunoștință cu Tenzi

Se presupune că odată ce te apropii de 30 de ani, musai să devi mai serios. Din fericire, mai am câteva sute de pâini de mâncat până atunci și multe alte chestii de făcut. Timpul trece repede, parcă am clipit și e iunie, mai clipesc de două ori și iar e Crăciunul.

În fine, să trăim în prezent. Și pentru că prezentul este nimic fără trecut, acum fix 366 de zile, cam pe la această oră dădeam târcoale viitoarei mele căsuțe. Pe atunci habar nu aveam că va fi a mea.

Însă lucrurile se întâmplă uneori furtunos, furtună care transformă o apă lină într-un val, apoi încă unul și încă unul. Și tu, amărât într-o barca mică cu vâsle, te chinui să rămâi la suprafață, să nu te răstorni, că de înotat nici nu se pune problema.

Să nu o mai lungim cu metafore, lucrurile s-au așezat în așa fel încât la nici două luni după ce am găsit căsuța, am semnat contractul și m-am trezit cu cheia în mână.

Și de atunci a început o oarecare aventură pe care chiar am plănuit să o înșiuiesc aici. În primul rând ca amintire, apoi ca ajutor pentru alții care vor să pornească în jungla imobiliarelor din Timișoara în găsirea cuibului perfect.

Cine e totuși Tenzi?

În ultima zi a lui mai am primit o hortensie în ghiveci căreia i-am dat numele de Tenzi (inspirat, știu) și căreia i-am găsit locul perfect. În fața ușii, în colțul din dreapta a scării. Prima floare plantată la căsuță. Mai am câteva în ghiveci, dar Tenzi e prima. Un fel de primul născut, doar că ar fi ciudată această analogie.

Sunt foarte mândră de ea și sper că se va prinde.

Tenzi la lumina becului.

Tenzi este probabil cea mai frumoasă floare pe care am văzut-o. Pentru că e a mea, plantată pe spațiul meu, cu mâinile mele. Mi-a crescut inima când am văzut-o cum mă aștepta ea toată roz și cuminte aseară când m-am întors acasă. Și probabil mi-au murit câțiva neuroni de am ajuns să-mi placă florile în casă. Sau poate că până acum nu erau ale mele.

Vor urma și altele, dar până atunci să ne luăm cu toții un moment de răgaz. Să inspirăm adânc și să ne felicităm pentru tot ce am reușit să facem, pentru tot ceea ce suntem. Cu bune și mai puțin bune.

Să ne recitim cu bine! 😚