🌼 Epilatorul IPL – cea mai bună investiție din ultima vreme

Pentru că e vineri și soare afară, îți propun o discuție care între doamne și domnișoare în care vreau să îți spun despre una din cele mai bune investiții pe care le-am făcut în ultima vreme.

Acum aproape un an am luat una dintre cele mai bune decizii din viața mea – am achiziționat un Epilator IPL Braun Silk-expert PRO 5. Înainte să povestesc despre experiența mea cu acest aparat, menționez că acest articol nu este unul sponsorizat. Ce voi adăuga în el sunt link-uri de afiliere* despre care am explicat la finalul articolului.

Am cochetat mult cu ideea de epilare definitivă, însă cred că am fost mereu suficient de zgârcită și de-a dreptul reticentă la epilarea profesionistă. În plus, dacă vei decide vreodată să faci epilare definitivă la salon, recomandat este să începi toamna, ori eu mereu m-am trezit că vreau să merg la mijlocul primăverii.

🌼 De ce am ales un epilator IPL?

Așadar, m-am tot gândit ce și cum să fac. Am studiat piața de epilare la salon, am studiat ideea de IPL și am decis că cea mai bună investiție este să îmi iau propriul aparat. Am avut emoții pentru că nu eram sigură că va funcționa, deși am profilul de piele și fir de păr perfect pentru acest gen de epilare – piele deschisă la culoare cu fir de păr închis.

Înainte de pandemie mergeam să mă epilez cu ceară, apoi am trecut la epilare cu zahăr. Având o piele foarte sensibilă în special pe picioare și în zona inghinală, fiecare ședința devenea din ce în ce mai dureroasă și neplăcută. Firele de păr începuseră să crească mult sub piele și am dezvoltat acea piele ”căpșună”.

Toate aceste lucruri m-au obligat să încep să mă epilez cu lama. Știm toate cât de des trebuie să te faci, cât de mult se poate irita pielea și cât de ușor poți dezvolta foliculită.

Iată de ce mi s-a părut mai mult decât logic să caut soluții definitive.

🌼 De ce am ales IPL Braun Silk-expert PRO 5?

Jinduiam după un IPL de mult timp. Prietena mea folosește de ani bun acest tip de epilator, însă are un model mai vechi de la Phillips. Știu că la ea dura foarte mult o ședință de epilare pentru că epilatorul ei dădea un impuls luminos la fiecare 4 secunde. Așa că prima condiție atunci când am căutat ceva pentru mine, a fost să fie mai rapid.

Nu mi-a fost greu să găsesc pentru că tehnologia a avansat și acum cam toate îndeplinesc această condiție.

Apoi, a fost important pentru mine să aibă mai multe trepte de intensitate. Plecând de la premisa că pielea mea este sensibilă, recunosc că am avut emoții ca nu cumva să mă ard.

A fost important și să aibă multe impulsuri pentru că mai multe impulsuri înseamnă o viața mai lungă a epilatorului. Modelul pe care l-am ales eu are 400.000 de impulsuri. Habar n-am cât înseamnă asta în timp, dar cred că este suficient cât să își merite toți banii dacă încă nu eram convinsă (deși chiar eram).

De asemenea, am vrut să aibă mai multe capete de mărimi diferite pentru a-l folosi cât mai eficient și cu o precizie mai bună.

Iar aparatul de la Braun îndeplinea toate aceste condiții. În plus a venit într-o trusă de călătorie foarte practică pentru depozitare.

braun epilator ipl silk expert pro 5

Vezi aici oferta emag pentru acest produs

🌼 Cum funcționează epilatorul IPL?

Epilatorul IPL – adică aparatul care emite lumina intens pulsatilă acționează pe rădăcina firului de păr. Undele sunt absorbite de culoarea firului de păr (melanină), acestea transformându-se în căldură. Practic, rădăcina firului de păr este ”prăjită”. Ceea ce înseamnă că dacă rămân fire de păr pe piele, acestea vor fi și ele arse.

Conform manualului de instrucțiuni, pielea nu trebuie expusă la razele soarelui 24 de ore înainte și după utilizare. Dacă ești proaspăt bronzată sau ai în plan să o faci, mai bine amână acest proces, pentru că eficiența lui va scădea drastic.

Este foarte important să păstrezi rădăcina firului de păr. Astfel, dacă îți dorești să folosești IPL-ul, trebuie să renunți la ceară și la aparatele de epilat care smulg părul pentru că acestea îndepărtează by default rădăcina.

De asemenea, folosirea aparatului se face după epilare cu lama pe pielea uscată și curată.

Asta înseamnă că te vei epila la duș cu lama, vei îndepărta toate produsele folosite pentru piele și nu te vei da cu cremă hidratantă. Altfel, riști iritații și arsuri.

În mod normal, folosirea IPL-ului este complet nedureroasă dacă firele de păr de pe piele sunt îndepărtate corespunzător, iar pielea este perfect curată și uscată. Îți spun din experiență că dacă scapi vreun fir nu este tragedie, dar când vei folosi epilatorul, vei simți pișcături. Unele mai dureroase, altele mai puțin în funcție de sensibilitatea zonei.

IPL este eficient pe tonurile de piele deschise pana la medii, cu părul variind de la blond natural la șaten închis sau negru. IPL este cel mai puțin eficient pe părul foarte blond, roșu, gri sau alb, unde există mai putină melanina pentru a absorbi lumina.

Din fericire, aparatul pe care l-am ales și îl recomand, are trepte diferite de intensitate. Adică poți seta cât de puternic este impulsul, iar dacă pielea ta este mai sensibilă, poți opta pentru un impuls mai slab.

Expunerea la soare înainte sau imediat după folosirea IPL-ului crește riscul de arsură locală și este complet neplăcut.

În ceea ce privește ritmul de folosire, când l-am cumpărat m-am ținut sfânt de program. Producătorul recomandă folosirea săptămânală a aparatului timp de 6-12 săptămâni în funcție de rezultate.

l-am folosit vara trecut aproximativ 8 săptămâni așa cum scrie la carte până când am plecat la mare. De atunci îl folosesc când îmi amintesc sau când am timp.

🌼 Rezultatele pe care le-am obținut cu IPL

În primul rând, firul de păr crește mult mai greu și mult mai subțire. Da, încă mă epilez cu lama, dar o fac mult mai rar. Vara trecută, chiar și în toamnă foloseam atât lama cât și epilatorul IPL aproximativ o dată pe lună după acele 8 săptămâni inițiale.

Pe picioare am obținut aproape 100% epilare definitivă și sunt sigură că dacă m-aș concentra câteva săptămâni să repet procesul de anul trecut aș scăpa complet de păr pentru o bună perioadă. Pentru mine este suficient și așa – câteva fire pe ici-colo pe care le iau rapid la duș.

Un alt aspect foarte important este că de când folosesc IPL-ul, nu am mai avut probleme cu iritațiile și foliculita în ciuda folosirii lamei de ras. Pielea are un microbiom complex care ne protejează de alte bacterii care ne-a putea face rău. Este deja cunoscută implicarea bacteriilor în acnee și alte infecții ale pielii.

Ei bine, un studiu (Jiexiong Liu, 2021 – 1.) efectuat pe pacienți care suferă de acnee a demonstrat că folosirea IPL-ului duce la scăderea sebumului și a numărului de bacterii Cutibacterium acnes în favoarea Staphylococcus epidermidis, ”bacteria bună” care protejează pielea. Acest lucru explică de ce iritațiile și foliculita sunt semnificativ reduse după folosirea IPL-ului.

Se pare că IPL-ul este foarte eficient și în tratamentul altor afecțiuni cum ar fi leziunile vasculare și pigmentare, hipertricoză, atrofie epidermală și dermală, acnee, keratoza actinică și diferite tipuri de cancere de piele2.

Intense pulsed technology is a highly versatile, safe, and effective modality for the treatment of vascular and pigmented lesions, hypertrichosis, and epidermal and dermal atrophy associated with photoaging, as well as acne, rosacea, actinic keratoses, and nonmelanoma skin cancers. 

🌼 Tehnologia IPL și melanomul malign

IPL-ul se folosește de peste 25 de ani atât în lumea medicală, cât și în cosmetică. Nu există dovezi care să susțină că folosire acestui epilator crește riscul de melanom malign.

Typical IPL device settings will not have a photochemical or photothermal reaction with melanomas. The existing evidence base of over 25 years of laser and IPL use to date has not raised any concerns regarding its long-term safety with only a few anecdotal cases of melanoma post treatment over two decades of use. Repeated exposures to high-intensity IPL light, the example quoted being 52 treatments over 6 months, did not result in increased carcinogenicity or tumour formation.3 (Caerwyn Ash, 2017)

🌼 Concluzii

Cred că acest produs este super util și eficient mai ales pentru noi, cele cu piele sensibilă. Îți dă un confort suplimentar și mult mai puține bătăi de cap. Deja mi-am convins 3 prietene să-l achiziționeze și toate sunt încântate de rezultate. Dacă ai deja un astfel de aparat acasă, scrie-mi experiența ta în comentarii. Sunt foarte curioasă și de alte păreri.

Să ne recitim cu bine! 🌼

ipl-epilator braun pro5 oferta

Comandă aici epilatorul IPL Braun Silk-expert PRO 5

Studiile la care m-am referit:

1. Jiexiong Liu, L. L. (2021). The Effect of Intense Pulsed Light on the Skin Microbiota and Epidermal Barrier in Patients with Mild to Moderate Acne Vulgaris. Lasers in Surgery and Medicine, 1348-1355.

2. MD, D. J. (2012). Current Trends in Intense Pulsed Light. Aesthetic Update, 45-53.

 3. Caerwyn Ash, c. a. (2017). Lasers and intense pulsed light (IPL) association with cancerous lesions. Lasers Med Sci.;, 1927–1933.

* Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.