Când suferi o despărțire ai două variante: ori lupți să recastigi ceea ce ai pierdut, ori te resemnezi. Dacă persoană de care te-ai despărțit s-a stins, atunci trebuie să te resemnezi pentru că viață merge înainte.

Atunci de ce când te despărți de o persoană vie nu te poți resemna?

Nu te poți resemna pentru că te simți rănit și eșți furios. Nu contează că e un tip sau o țipă, prietenă cea mai bună sau amicul de la grădiniță. Există o despărțire, o ruptură – ceva din ține pleacă.

Îți vine să plângi isteric. Îți doreșți să poți să ierți, dar nu e destul. Încerci să uiți, dar doare mult prea mult. Așa că, iei toate amintirile, toate iubirea pe care ai purtat-o persoanei respective, le iei pe toate în brațe și mergi zi și noapte. Te vei amăgi cu amintiri și nu vei putea uită ultima dată când te-a privit în ochi.

Ți-ai dori să poți îngropa totul și să o iei de la capăt că și cum ai șterge totul cu buretele. După un timp furia dispare oarecum – înveți să o controlezi. Există posibilitatea să te transformi într-o fantomă, cel puțîn pentru un timp. Și după ce-ți controlezi furia, simți cu rana pulsează în ține și nu știi cum să o oprești. Așa că înghiți în sec.

Nu te poți resemna pentru că îți faci scenarii în minte. Reinvi iubirea, amintirea, omul.

Nopțile sunt lungi și te simți singur. Atunci te ridici din pat, iei o țigară și o brichetă și ieși în grădina, mergi în spate de tot pe iarbă, te așezi și aprinzi țigară. E atât de liniște, încât auzi țigară cum arde când tragi din ea. Luna te veghează, iar greierii au grijă să nu surzesti de prea multă liniște.

Îți tot repeți că tu nu poți și nu vrei să mori din iubre. Da, a fost parte din ține, dar o îngropi adânc unde nimeni nu o va mai găși.

Și totuși, poate că acest tablou pare sinistru și DA se poate repetă oricând.

Doar că aici viața este mai puternică și câștigă. Vor există alte persoane care te vor merită, chiar dacă va trebuie să mergi zile, luni, anii. Ține minte că niciodată nu eșți singur – viață câștigă!

Nu spune nimeni că drumul este ușor, dar sunt sigură că e frumos, al naibi de dureros și extrem de încovoiat.

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.