Se spune despre el că este ireversibil și că are capacitatea de a vindeca durerea fizică, dar și cea sufletească. Poate. Să o luăm logic. Conform DEX, timpul reprezintă o dimensiune a Universului după care se coordonează succesiunea ireversibilă a fenomenelor.

Este o durată, o perioadă o măsurată în secunde, minute, ore, zile, săptămâni, luni, ani, care corespunde desfășurării unei acțiuni, unui fenomen, unui eveniment – este o scurgere succesivă de momente fără oprire.

Practic timpul înseamnă viată, iar ce este viata încă nu știu

Până acum am înțeles că viața este un fel de ciclu. Se repetă de mii de ani și pe care ființele vii, în general oamenii, încearcă să o îmbunătățească. Am auzit de multe ori expresia ”trebuie să faci în așa fel încât să ai o viață ușoară”. Totuși, ce înseamnă să ai o viață ușoară? Să te scalzi în bani și să faci doar ce te taie capul? Mulți asta înțeleg prin o viață ușoară. Nu contest faptul că banii nu sunt importanți în viață, dar cred că ar trebui să existe alte priorități cum ar fi prietenia și iubirea. Poate sunt eu prea visătoare.

Un alt lucru care mă intrigă este expresia ”trebuie să reușești în viață” – oare nu se referă tot la bani aici? Lumea asta a devenit mult prea materială! Cred că ai reușit în viață dacă atunci când te-ai dus a rămas ceva în urma ta, nu mă refer neapărat la copii aici – pentru că poți să fi făcut 10 și toți să fie niște ratați la fel ca și tine. Să fi lăsat în urmă ceva din care semenii tăi pot învăța.

Ce mai știu despre viață, din umila mea experiență, este că viața e scurtă. Niciodată nu ai timp să faci tot ceea ce-ți propui și uneori viața e nedreaptă – în 70% din cazuri. Nu îți dă a doua șansă. Este de părere că dacă nu ai știut să profiți prima dată, nu vei ști nici a doua oară (are dreptate).

Viața e scurtă, încalcă regulile, iartă repede, sărută încet și pătimaș, iubește cu adevărat, râzi necontrolat. Nu regreta nimic din ceea ce te-a făcut cândva să zâmbești. Nimic nu este mai de preț decât bucuria de a trăi și sentimentul față de tot ceea ce te înconjoară.

citat prins din zbor

Timpul este cea mai valoroasă comoară

Dar din nou mă depărtez de la subiect. Am plecat de la a defini timpul și am constatat că acesta nu închide rănile și chiar dacă o face, rămân cicatricile. Nu vă mai mințiți singuri zicând că timpul o să rezolve totul, pentru că nu este așa. E adevărat că pe parcurs poți învăța să maschezi ce simți cu adevărat și să spui ”am trecut peste”. Ai trecut?

Poate mâine am să scriu o poveste despre începuturi. Până atunci însă, analizați-vă, aflați ce simțiți cu adevărat și luați hotărârile ca atare. Pentru că de cele mai multe ori intuiția ne este de folos, atunci când ne cunoaștem pe noi înșine.

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.