[personal] Din înțelepciunea lui 23 și un nou jurnal

Azi e ziua cea mare, una pe care o aștept cu nerăbdare în fiecare an. Să nu mă mai ascund după deget, îmi plac cadourile și îmi place să-mi adun familia și prietenii la masă. Desgiur, aș putea să o fac oricând, însă mi se pare că e mult mai special așa.

M-a întrebat Andra ieri cum mă simt la 23. Răspunsul este evident – exact că la 22 cu ceva mai mulți neuroni care au dezertat și mai multe celule adipoase rebele.

22 a fost despre mine

Cumva ultimul an a fost despre mine și despre liniștea mea. Am reufzat stresul, l-am evitat pe cât am putut. Nu s-a putut #faracomplicatii, dar am avut oameni de nădejde alături de mine.

Simt că am învățat foarte multe și nimic. Aș vrea să citesc mai mult, să ascult mai mult, să pot face mai multe lucruri, dar în același timp aș vrea să mă concentrez pe ceea ce contează.

Nu simt că mi-am găsit chemarea. Am încetat să mai caut și am început să iau lucrurile așa cum vin. Cred în continuare că nimic nu este întâmplător, că toate au o explicație și un scop.

La 23 de ani am înțeles că planurile mărețe aduc cu ele teamă eșecului și descurajarea celor limitați.

Perseverență, muncă și dedicarea sunt cele care te aduc aproape de aspirațiile tale.

Procesul maturizării mele abia a început. M-a luat cu japca și am resimțit o depresie profundă căci îmi pierdeam universul. M-am îngrășat ca să îngrop emoțiile, dar am început să vorbesc deschis despre ele, să nu le mai ascund și să las oamenii să fie acolo când zgomotele minții mele o iau razna.

Simt uneori că zbor, sunt fericită. Nu mi-e teamă să plâng atunci când sunt supărată, nici să strig atunci când mă doare. Nu sunt perfectă, am defectele mele pe care le duc cu demnitate.

Nici nu mi-aș dori să fiu, însă lucrez acolo unde se poate. Vreau să fiu un om mai bun, vreau să fiu fericită și vreau să inspir oamenii să aspire la liniște și bucurie.

Aștept cu curaj viitorul, îmbrățișez cu drag trecutul și încerc să trăiesc cât mai frumos prezentul. Așa mă simt la 23 de ani 🙂

Cu ocazia unui nou an, am creat o etichetă nouă pentru articolele personale. Jurnal de 23  va cuprinde gânduri, frământări și chiar bucurii personale.

Vă mulțumesc că sunteți aici și că citiți textele mele. Mă înclin în fața voastră și vă mărturisesc că acest blog mi-a schimbat viața în bine. Mulțumesc!❤️