Mă auzi? Unul din cele mai triste lucruri, una din cele mai mari pedepse este să spunem ceva şi cel de lângă noi să nu înţeleagă. Nu pentru că ne bâlbâim sau pentru că nu ştim să ne exprimăm, ci pentru că în spatele cuvintelor pe care le rostim se ascund sensuri mai profunde, sentimente pe care nu le putem exterioriza altfel, dar care dacă le asculţi cu mai mult decât urechea se aud, tare, clar, răspicat…

Mă auzi? Cu siguranţă fiecare dintre noi am avut cel puţin un astfel de moment.  E îngrozitor şi dezamăgitor sentimentul când realizezi că nu eşti auzit… cu adevărat. Sau poate nu vor să te audă. Vor să taci, să rămâi în carapacea ta de  aparenţe şi măşti. Le e frică de ceea ce ar putea înţelege, ceea ce ai putea tu spune.

Privim către aceea persoană care nu ne înţelege şi ne dau lacrimile. Le ascundem căci nu vrem să părem slabi.

E ca şi cum nu ai auzi un sunet de chitară care cântă armonios, ca şi când am pretinde că notele pianului nu se aud când el cântă forte. Şi atunci ne întrebăm ce sens mai are tot acest joc de cuvinte. Oare nu cumva jocul de cuvinte e un joc al sentimentelor?

Mă auzi? Avem două urechi pentru a asculta mai mult şi o singură gură pentru a vorbi mai puţin. Dar refuzăm aceste numere şi vorbim mult prea mult, mult prea gol, ratând cuvintele care contează cu adevărat, chiar dacă în aparenţă ele par doar cuvinte…

Înghiţim în sec atunci când realizăm că nu suntem auziţi cu adevărat şi mergem mai departe, sperând ca data viitoare urechile sufletului să se deschidă atunci când spune ceva care contează cu adevărat.

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.