Liberi? Libertatea nu este numai ocazia de a face aşa cum doreşti; nu este numai ocazia de a alege dintre mai multe alternative. Libertatea este, înainte de toate, şansa de a formula toate alegerile disponibile, de a le discuta – şi apoi, ocazia de a alege.

C. Wright Mills

Libertate. Cine spune că nu suntem liberi ? Suntem liberi să facem orice, oricând și cu oricine. Nu ne controlează nimeni de fapt. Suntem atât de liberi încât putem lua hotărâri care să ne schimbe viața într-o fracțiune de secundă. 

Suntem atât de liberi, încât libertatea ne îngrădește și ne face să ne simțim captivi. Nu mai știm să ne bucurăm de ceea ce avem. Nu mai știm să mulțumim pentru nimic. Nu mai știm să plângem decât pentru prostii. Nu mai știm ce înseamnă dragoste, fără sex. Nu mai știm ce înseamnă prietenie fără nimic la schimb.

Trăim într-o lume a aparențelor și deși nu o recunoaștem, suferim profund și vom continua să suferim și noi și copiii noștri.

Nu se va opri până când nu vom realiza că în esență libertatea este mult mai aproape decât o credeam, că iubire și prietenia fără beneficii există și până când nu ne vom deschide sufletul unul față de celălalt.

Uneori vreau să mă ascund sub o umbrelă mare și să plâng în ploaie. Să plâng atât de tare încât să-mi amorțească sufletul. E mai bine așa fără sentimente.

Ce înseamnă a elibera? Dacă eliberez, într-un pustiu, un om care nu câștigă nimic prin această eliberare, ce înseamnă libertatea lui? […] A elibera un om înseamnă a-l învăța ce este setea și a-i despotmoli o cale către fântână.

Antoine de Saint-Exupery

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.