#TimiNepa – noul sortiment de bere pe care l-am gustat direct din fabrică

Cu câțiva ani în urmă, într-un schimb de experiență pe care l-am avut în Germania, gazda mea m-a dus seara la o terasă unde am servit bere nemțească. Se întâmpla la München cu puțin timp înaintea celebrului Oktoberfest.  Deși nu sunt băutoare de bere, am rămas plăcut impresionată de gustul acestei băuturi.

Tot într-un astfel de proiect am gustat pentru prima oară berea cu gust de banană. Drept vorbind, mi s-a cam întors stomacul. Desigur, băusem și acasă bere, însă nu m-a încântat niciodată cu adevărat.

Gustul amărui se bătea cu papilele gustative fine ale unei domnișoare. Apoi am descoperit berea nefiltrată, ce-mi pare puțin mai dulce și mai ușor de băut. Așadar, prefer vinul în locul berii, dar nu refuz nici un pahar de bere dacă vine la momentul oportun.

Timișoreana Nepasteurizată se găsește deja în magazine!

Iată că joi a fost un moment bun, căci în mijlocul săptămânii nebune pe care am avut-o, Timișoreana a lansat direct la Fabrică noul sortiment Timișoreana Nepasteurizată.

Am fost foarte curioasă de gustul berii nepreparate termic, căci nepasteurizata saltă acest proces și îl înlocuiește cu microfiltrarea.

Pentru a înțelege de ce este nevoie de pasteurizare sau microfiltrare în rețeta berii, facem un rapel la microbiologie. Bacteriile de fermentație produc drojdia de bere. După ce procesul este complet, aceste microorganisme trebuie îndepărtate.

Procesul de preparare folosește microfiltrarea și nu pasteurizarea.

Berarii folosesc în mod normal pasteurizarea, fiind un proces mult mai simplu și mai puțin costitistor, însă Timișoreana, liderul de piață al berii din România, a simțit nevoia să ridice standardul și să introducă o bere care nu suferă transormări termice.

Și bine a făcut, căci acum pot bea bere și raw veganii. M-am distrat la gândul că Louis Pasteur se răsucește în mormânt de ciudă că nu poate gusta această bere. I-aș si luat interviu, atât de curioasă sunt ce părerea are despre acest produs.

La conferința de presă la care am participat, am aflat povestea acestei beri, l-am cunoscut pe Zoli, maestru berar la Timișoreana și am aflat cât de important este pentru acest brand să ducă povestea mai departe.

Timișoreana Nepasteurizată duce secretul berarului mai departe!

A fost o surpriză plăcută și un motiv de mândrie pentru mine să descopăr că acest proces s-a introdus pentru prima oară în țară chiar în Timișoara. Este minunat că oamenii își doresc să păstreze tradiția și să nu piardă din vedere începuturile.

Între timp, vă recomand călduros să încercați această bere și să-mi spuneți cum vi s-a părut. Mie chiar îmi place!

 

Acest articol face parte din campania de promovare #TimiNepa, dar nu este un advertorial.