21 de lucruri pentru 2018, un an #faracomplicatii

Mai că vineri nu e luni sau mă rog, adevărul este că nici nu mai știu ce zi e. Am pășit în 2018 fără semnal la telefon ori internet, dar cu multă liniște și iubire. Țara Hațegului, locul în care am petrecut trecerea dintre ani, este un loc de poveste, însă avem timp berechet să vă povestesc ce am văzut, experimentat, constatat.

Între timp, zic să trec și aici rezoluțiile pentru 2018. Pare o listă încărcată, dar cred că e realizabilă. Tragem linie peste un an, iar dacă n-ar fi, nu s-ar povesti. Așadar, cele 21 de lucruri sunt organizate în ordinea dificultății de realizat și după un algoritm care mă fascinează de ceva vreme.

Dau o cafea celui care ghicește fără să caute pe internet. Da, știu că nu pot verifica, dar încă mai cred în acel cuvânt de onoare. Fără să lungesc vorba, las mai jos planul meu.

Douăzeci și unu de rezolutii pentru 2018

zero. complicații – nu știu dacă este cuantificabil, însă îmi doresc un an #faracomplicatii. Am creat un hashtag pe Instagram pe care îl voi folosi pentru bucurii și lucruri simple.

unu. curs de copywriting &Instagram – deși sunt destul de autodidactă, cred că uneori este mai mult decât binevenit câte un curs pe teme care mă interesează. Așa că, anul acesta mi-am propus să investesc în cursuri despre creare de continut și strategie de Instagram. Dacă tot am mers urechiometric în 2017, de ce n-aș merge corect în 2018?

unu. un aparat foto Canon EOS 100 sau Gx7 – investiție foto/video 😀 .

doi. să donez de două ori sânge – am făcut-o și anul trecut, o voi face și anul acesta.

trei. să merg la 3 festivaluri și să le documentez cel puțin pe Instagram

patru. să scriu 5 articole pentru alte publicații – am în minte un plan, dar rămâne momentan secret. Știți voi, se zice că dacă spui nu se mai împlinește 🙂 .

cinci. să plec în 8 excursii/vacanțe/călătorii pe care, evident, le voi documenta aici pe blog. Cel mai probabil vor fi excursii în țară, căci după ce am vizitat anul trecut și la trecerea dintre ani, mi s-a trezit așa, un apetit de România.

șase. să fac 13 fotoshooting-uri – o rezouție mai greu de realizat, căci nu mă simt confortabil când sunt fotografiată.

șapte. să văd 21 de piese de teatru – am promis că mă revanșez, așa va fi.

opt. să merg în 34 de locuri noi – fie că este vorba despre localuri ori locuri propriu-zis, am zis că e musai să ies din zona de confort a racului și să încerc mai mult. Mai ales în materie de gusturi.

nouă. 55 de mini-interviuri – anul trecut nu mi-a ieșit, oamenii din jurul meu nu cred că-mi va ieși nici acum. Vedem.

zece. 89 de mici răsfățuri – tot în ideea de a avea grijă de mine, fără excese, fără rețineri. Un fel de balanță a bunăstării lăuntrice. Are sens? Nu contează, oricum o prăjiturică ori o cafea de la Starbucks e mereu binevenită.

unsprezece. 144 de ore de mișcare – adică cel puțin 2 ore pe săptămâna. Realizabil? Nu știu, dar pentru sănătatea mea, ar fi minunat.

doisprezece. 233 de articole pe blog, adică aproximativ 20 pe lună. Anul trecut nu știu câte am scris, dar am avut un an destul de leneș. Ne revenim în 2018. No?

treisprezece. 377 de poze pe Instagram – pentru o lume mai frumoasă și o Românie mai bine promovată.

paisprezece. 610 Instastories –fără justificare.

cincisprezece. 987/un număr magic.

șaisprezece. 1597/un al număr magic.

șaptesprezece. 2584 de followers pe Instagram – din nou, fără justificare.

optsprezece. 4181 de kilometri extra Timișoara – se leagă de punctul cinci.

nouăsprezece. 6765 de pagini de citit ­– oricum am setat pe GoodReads promovarea de 25 de cărți, așadar aici nu-mi fac probleme.

Se contorizează din 30 decembrie 2017 și până în 31 decembrie 2018. De ce? Pentru că atunci am timp să analizez, compar, trag linie. 😀

Și dacă nu se așează așa cum îmi propun eu lucrurile, nu mă stresez. Știu că în locul lor vor veni altele poate mai bune. Cu toate acestea,, nu pot să las începutul de an neplanificat. Cred că a nu planifica mă stresează cel mai tare.

Voi ce v-ați propus în noul an? 🙂