Castelele din sudul Cehiei și un concurs pentru voi

Mă bucur atât de mult că în sfârșit blogul este 100% din nou funcțional. A fost un proces complicat prin care am dat o față nouă acestui colț din online, am îmbunătățit viteza site-ului și am ales o temă care vreau să aducă a Cronică de Bine.

Deși m-am lăudat pe Facebook că blogul este deja gata, am întâmpinat unele aspecte tehnice neașteptate în a căror detalii nu vreau să intru. Important este că am ajuns în acest punct cu bine și că putem construi mai departe.

Mă pregătesc de o nouă excurise. Dacă anul trecut am optat pentru Albania alături de prietenii de la Agenția Ultramarin, anul acesta sunt pe cont propriu cu o altă gașcă. Vom pleca în curând în Croația să explorăm o altă față a Balcanilor. Promit fotografii și articole de acolo pentru că simt că va fi o excursie memorabilă.

Până atunci, prietenii de la Ultramarin au venit cu o propunere care m-a bucurat nespus. Au spus că e cazul să marcăm momentul și să sărbătorim noua față a blogului printr-un concurs dedicat vouă. Să vă povestesc despre ce e vorba.

Știți cât de mult îmi place să călătoresc. Sunt de părere că o excursie îți deschide mintea și sufletul spre noi posibilități.

Iată de ce, excursia de weekend Castelele din Sudul Cehiei propusă de Ultramarin mi-a atras atenția.

Toată lumea vorbește despre castelele din Bavaria și de frumusețea lor. Cu toate acestea, cred că Cehia este încă un loc nedescoperit. Ca o comoară care își așteaptă turiștii.

Moravia de Sud este o regiune încântătoare, cu peisaje naturale mirifice, castele maiestuoase și grădini pline de farmec. Castelul Lednice este o bijuterie arhitecturală, iar castelul Spilberk – inițial, un castel regal important – a fost transformat treptat într-o fortăreață uriașă în stil baroc, apoi a devenit cea mai dură închisoare din Austro-Ungaria.

Agenția Ultramarin, Timișoara

Vă invit să ne imaginăm împreună. Plecare din Timișoara cu autocarul. O vizită la Bratislava și un muzeul dedicat Dunării în capitala Slovaciei. Apoi, a doua zi, un popas la Castelul Lendice – o fostă vilă renascentistă, devenită reședința de vară a domnitorilor din Lichtenstein. Un tur al orașului Brno, o vizită la Castelul Spilberk și nu în ultimul rând, un tur al muzeului tehnic Brno.

Și ca să nu ziceți că vreau să vă păcălesc, vă invit să vedeți câteva fotografii de pe Pinterest cu locurile pe care le vom vedea – click aici.

Probabil că această excursie nu este pe gustul tuturor. Se adresează celor care își doresc să descopere istorie, locuri minunate și noi perspective.

Vă propun să facem în felul următor – voi îmi spuneți de ce ați vrea să veniți în această excursie, iar eu vă promit un loc alături de mine în autocar. Vom pleca în 20 septembrie și ne vom întoarce în 22. Ne vom face fotografii frumoase și amintiri de povestit nepoților. În plus, oricine dorește să vină în această excursie și spune că a descoperit-o prin intermediul acestui blog, va primi o reducere de 5%.

Concurs

Pentru a nu lăsa loc de îndoială, vom face în felul următor. Vă invit să îmi spuneți într-un comentariu la acest articol de ce vreți să vedeți sudul Cehiei alături de mine. Cel mai convingător cititor, pe care îl voi alege alături de Daniela de la Ultramarin, va primi cadou un loc gratuit în excursie. Sunt incluse transportul cu autocarul, 2 nopți de cazare la hotel de 3 stele și însoțitorul de grup.

Voi alege cititorul pe 1 septembrie 2019. Vă puteți înscrie o singură dată, iar eu voi anunța fericitul călător tot aici. Cum vă sună această provocare?

Vă aștept cu mare drag să vă înscrieți. Să ne recitim cu bine! 🙂

UPDATE: Câștigătorul locului de călătorie în Cehia este Alina Vasile. Draga mea, vei primi un e-mail din partea mea cu detalii. Vă mulțumesc tuturor pentru participare și vă invit să stați prin zonă. Vor urma și alte concursuri de acest gen 🙂