”Cu încredere” – la Yamy Bistro Timișoara

Nume: Yamy Bistro
Locație: str. Emanoil Ungureanu, nr. 17 (vezi aici pe hartă), Timișoara
Contact: pagina de Facebook sau direct la telefon – 0747.255.557
De ce Yamy Bistro: pentru că este altfel

Yamy Bistro Timișoara. Mi-am propus să scriu despre oamenii ăștia faini, care au deschis un bistro altfel. Este total diferit decât ceea ce găsești prin Timișoara. E greu să nu remarci în ultimii ani lipsa de chef și sictirul  celor care servesc clienții. Parcă toată lumea e lipsită de orice vlagă. Nu neapărat cheful, cât lipsa de motivație, de pasiune, ceva-ul acela care dă gustul bun mâncării.

Moni și Cristi nu sunt așa. Ei sunt genul acela de oameni care își doresc să facă ceva diferit, într-o lume atât de plictisită de viață. Când intri în localul lor, ei te întâmpină ca și cum le-ai fi prieten vechi. Muzica de fundal te liniștește. Interiorul este în portocaliu vopsit, o culoare care calmează și te îmbie să uiți de toate grijile.

Meniul este destul de variat. Un bistro înseamnă un restaurant mai mic care pune la dispoziția clienților mâncare ușoară, la un preț bun. Doar că sandvișurile, salatele, fresh-urile și deserturile preparate de Yamy Bistro nu sunt simple. Sunt o explozie de arome, presărate cu dragostea mâinilor ce le prepară.

Preferații mei: sandvișul Green Apple (350g – 10 lei) și salata Strawberry Chicken (peste 350g – 13 lei). De la sandviș nu am din păcate poză – mereu am fost prea înfometată ca să îl pozez întreg, dar am mai jos 3 salate diferite.reanu

Data viitoare când îi vizitez, sper să am timpul și apetitul necesar să devorez un platou cald, nou nouț în meniu. De altfel, cred că am cam gustat din toate de la ei.

Așa că dacă aveți drum prin zonă, luați prânzul sau măcar o gustare la ei și apoi reveniți aici să-mi dați dreptate.

P.S. Acest articol nu este o reclamă plătită, este o recomandare personală a unui loc de care m-am îndrăgostit – gastronomic vorbind – și pe care sper să-l îndrăgiți și voi.