5 locuri unde poți face un city break de iarnă

Mă gândesc că poate ultima zi din octombrie ar trebui să fie despre călătorii. Dacă nu v-ați ales încă destinația pentru Revelion, este cazul să vă apucați pe căutat. Nu de alta, dar este deja super târziu și dacă vă doriți câteva zile departe de oraș, ei bine – iată momentul perfect. Eu încă nu am găsit un escape place, așa că vă invit să mă bombardați cu idei.

Până una alta, e musai să notăm că de astăzi în fix 54 de zile vine Moș Crăciun. Nu sunt eu mare fan al sărbătorilor, iar dacă sunteți ca mine vă urez bun venit în lumea noastră! Cu toate acestea, vă propun să lăsăm scoțoșenia deoparte și să căutăm frumosul perioadei.

Pentru că vrem sau nu să recunoaște, Crăciunul are magia lui. Și nu, nu mă refer (musai) la cadouri. Ci la familia reunită, mâncarea bună și bradul (sper că optați pentru unul în ghiveci sau artificial, da?) sunt toate elemente care să nu ar trebui să lipsească din viața niciunui om.

Vorba lungă sărăcia omului. Să trecem direct la subiect. M-am gândit să îi stresez pe cei de la Ultramarin, știți, agenția aceea drăguța cu care am călătorit în Albania astă-vară și să-i întreb ce au pregătit în materie de oferte speciale de iarnă.

Sărbători de poveste în Laponia

Mie mi-ar plăcea măcar o dată-n viață să ajung la căsuța lui Moș Crăciun. Atât din poveștile Ralucăi Kișescu despre cum l-a surprins pe fiul ei, Șerban, cu excursie direct în Laponia, cât și dintr-o dorință egoistă încă de când sunam la Moș Crăciunuil protv-ist, îmi doresc să fiu din nou copil în Laponia.

Dacă cer prea mult? Pentru moment cu siguranță, căci nu este baș ieftin să trăiești un vis din copilărie. Vă las aici un link cu mai multe detalii despre o posibilă excursie la Moș Crăciun acasă.

Târguri de Crăciun din Europa

Poate ceva mai accesibile, Piețele de Crăciun au devenit renumite pentru spiritul de sărbătoare prezent acolo. Fie că vorbim despre Viena, Praga sau Budapesta, toate aceste capitale au ceva specific al lor.

Cultura locului se îmbină cu spiritul acestei sărbători. Fie că îți propui un city break în care să ajungi la toate, așa cum a făcut Andra anul trecut sau alegi câte o destinație în parte, e musai să bifezi măcar o dată-n viață o astfel de manifestare.

Spre exemplu, tot cei de la Ultramarin au câteva oferte super accesibile pentru toate destinațiile menționate mai sus. Costă între 75 și 200 euro cazarea și transportul și, desigur, dacă ai chef de cumpărături, e bine să mai ai ceva bani puși deoparte.

Noutatea vine din faptul că acum poți merge tot prin agenție și la Târgul de Crăciun de la Szeget. Este excursie de o zi, însă este asigurat transportul și un ghid turistic. Am mai discutat de ce e fain să mergi prin agenție, dar evident că fiecare este liber să facă cum dorește 😀

Așadar, dacă ți-am deschis pofta de căutat oferte haihuiești un link, îți las aici cu mai multe detalii. Pe mine nu știu unde mă prinde Crăciunul. Sper doar ca toată familia mea să fie bine și să ne putem bucura împreună de câțiva fulgi de zăpadă 🙂 .