Oamenii puternici și oamenii slabi

Unde se face diferența? Oamenii puternici nu sunt neapărat cei care au putere asupra altor oameni sau asupra banilor. Ei nu sunt nici măcar cei care conduc mari companii sau instituții sau țări. Pot fi, dar de cele mai multe ori nu sunt.

Un om puternic este cel care are principii și idealuri. Este cel care nu încetează niciodată să lupte, să se zbată pentru țelul lui, pentru visul lui.

Un om puternic nu-și arată niciodată slăbiciunile în fața celor care nu cred în el, în fața prietenilor falși pentru că știe că va fi atacat acolo.

Un om puternic este inteligent și cultivat, cu o vastă cultură și de multe ori, iubește cititul și lucrurile de calitate și de multe ori, deși nu recunoaște, iubește intens și cu pasiune.

Oamenii puternici greșesc și-și recunosc greșelile. Față de ei însuși și de celor care consideră că merită o explicație. Fac tot posibilul să-și repare greșeala. De multe ori iartă și se iartă pe sine pentru că știu că iertarea e cheia vieții (una din ele).

Oamenii slabi fac probabil același lucru, doar că ei de multe ori nu-și recunosc greșelile.

Iar cea mai mare greșeală a lor este ciuda, pizma și răzbunarea. Coborându-te la nivelul celui care ți-a făcut rău, adică răzbunându-te, dai dovadă că ești la fel și că poți deveni într-o clipă un om slab, fără principii sau moraluri.

Pentru că, deși avem impresia că schimbările mari se petrec lent, în timp, acestea se petrec brusc și într-o fracțiune de secundă, fără ca măcar să băgăm de seamă că noi ne-am schimbat, poate uneori radical.

Știu că acum cititorul se gândește la cel fel de om este, însă uneori judecata noastră poate fi greșită.

Indiferent dacă ești om slab sau puternic, ești de fapt mereu puternic, dar te lași purtat de un ”efect de turmă” ceea ce te poate împinge la lucruri de mizerie.

Acum, pentru că nu s-a terminat melodia, stai o clipă și ascultă cu sufletul. Întreabă-te ce părere ai despre tine. Vei fi surprins de concluzia la care ajungi.