Ce sunt cuvintele

Cuvântul este unitate de bază a vocabularului, care reprezintă asocierea unui sens sau a unui complex de sensuri și a unui complex sonor, conform DEX-ului. În realitate cuvintele sunt un mijloc de comunicare între oameni, felul în care o persoană își exprimă gândurile și sentimentele.

Cuvintele pot răni, pot distruge o clipă infinită sau pot fi cheia către un nou început.

Cuvintele sunt ceea ce avem, ne definesc. Alegem ce spunem, când spunem și cel mai important cum spunem și cui.

Prin cuvinte s-au exprimat marii scriitori ai literaturii. Prin cuvinte au fost scrise piesele de teatru și prin cuvinte au fost lansate cele mai mari intrigi ale lumii. Tot prin cuvinte, însă, poți face o persoană să se simtă mai bine. Îi poți oferi o rază de speranță când se află în întuneric.

Prin cuvinte spui ceea ce simți și cum gândești, dar întotdeauna înainte să spui ceva, gândește-te de două ori, pentru că un cuvânt spus la locul potrivit, în momentul nepotrivit poate face mai mult rău decât îți poți imagina și din contră, poate lega o prietenie, poate să-ți descopere sufletul tău pereche, poate salva o viață și un suflet.

Cuvintele spuse când nu ești tocmai lucid, de cele mai multe ori sunt cele mai sincere. Atunci nu ai capacitatea de a le controla și spui exact ceea ce simți și ce gândești.

În contră, se spune că tăcerea valorează cât o mie de cuvinte. Dar un cuvânt spus cui trebuie, când trebuie, valorează mai mult decât însuși tăcerea.

Ω  One great use of words is to hide our thoughts. – Voltaire  Ω

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.