Eu nu am știut niciodată să fiu hazlie, în schimb îmi place să râd. Nu am știut niciodată să spun un banc, însă mereu le-am ascultat cu drag și am râs din toată inima (când le consideram hazlii, desigur). Așa că există o mare posibilitatea ca cele ce urmează să nu pară amuzant, însă noi (EL și cu mine, am râs de noi de ne-am spart).

Martie. Prima întâlnire. Primul zâmbet.

Primele cuvinte schimbate. Și povesteam în cafeneaua caldă, cu mese cochete și maro (la fel de maro ca și cizmele mele). La un moment dat, îmi pun piciorul pe piciorul mese. Mai trece o vreme și el, vrând să ia o poziție mai comodă pe fotoliile nu tocmai comode, și-a pus piciorul pe piciorul mesei (cel puțin așa a crezut), nu realizase că între masa propriu-zisă și talpa lui, mai era și cizma mea cu piciorul meu în ea.

Și relaxat se mai și apăsa, povestind înflăcărat pe unde ar vrea să călătorească. Eu, fără să vreau a-l întrerupe zic ”Mă calci…”. El nimic. Și dăi mai departe cu Tailanda, Anglia. ”Mă calci…” am spus eu din nou de această dată un pic mai hotărâtă. A durat cam 5secunde până să proceseze ce am spus. ”Aaa, scuze, scuze, scuze”.

E Era ceva tipic nouă.

Cică ne place să ne surprindem reciproc. Și noroc că stăm în aceeași zonă și putem să ne așteptăm la tramvai. Eu stau cu o stație înainte el sau invers, depinde de tramvai.

Într-o zi el mergea la facultate, eu veneam acasă.

Ce-mi zic – i-a să-l surpind și să iau celălalt tramvai care trece mai întâi în stația lui și apoi ajunge în a mea, așa mergem o stație împreună. Și tot ne scriam mesaje, eu tot o țineam pe a mea, că sunt în tramvaiul ”meu” (adică cel care oprește mai întâi la mine), el tot susține că e în stația lui. Eu fericită că îmi iese planul, ajung în stația lui – el nicăieri. Îl sun. ”Unde ești?” mă întreabă –

”Nu, băiete, unde ești tu?”

Și ajunge tramvaiul în stația mea. Ce să vezi – el mă aștepta pe mine acolo, vrând să mă surpindă. Ne-am surprins reciproc – pe bune!

Și ar mai fi un milion de astfel de momente, dar sunt atât de drăgălașe pentru noi și atât de seci pentru alții 😀