O mască de față delicoasă făcută în casă

Departe de mine mutatul pe nișa pe beauty, dar am descoperit o mască de față despre care e musai să vă povestesc. Pentru că sunt pe ultima sută de metri cu sesiunea sunt și foarte obosită. Iar astăzi, căutând puțin chef de citit pentru ultimul examen, am simțit nevoia să-mi răsfăț tenul.

Așadar, am decis că e momentul să-mi fac o mască de față (ai face orice în sesiune, pe cuvânt! în afară, desigur, de a citi pentru examene). Voiam ceva natural, cu ingrediente din casă, așa că am căutat câteva rețete și am ales una delicioasă. 

Rețeta zicea simplu – o banană, 2 lingurițe de iaurt și 2 de miere. Jbang, am dat iama în bucătărie, am înșfăcat o cană și o linguriță și m-am pus pe treabă. Când ce să vezi, n-aveam iaurt, ci doar chefir. Nu-i  bai, îmi zic, merge și ăla. Problema a fost că cele 2 lingurițe de chefir au făcut compoziția prea apoasă.

Ce mă fac? Ce măăă faaaac? Am stricat mierea și banana degeaba… Și mă pălește năstrușnica idee să adaug după ochi mălai. M-am gândit că absoarbe apa și e un bun exfoliant.

Ei bine, doamnelor, nu m-am înșelat. Mălaiul a salvat situația, a exfoliat, banana a hidratat, iar mierea și chefirul au detoxifiat. Tenul meu e fericit precum fundul unui bebeluș. Sau mă rog, la fel de fin ca și pielea lui. Metaforic vorbind, desigur. 🙂

Am stat cu masca până s-a uscat, apoi am dat-o jos cu apă potrivită și cam atât. Atenție la mălai – musai să fie extra-fin ca să nu afectați pielea.

Și încă un lucru – mie mi-a ieșit prea multă mască pe care o voi arunca, căci banana oxidează. Recomand să faceți cu jumătate de banană, o linguriță de miere și una de iaurt, iar mălai până devine un pic mai groasă compoziția.

Gata, atât de pe ziua de azi. Să-mi dați de veste dacă vă încumetați să încercați, iar dacă cumva aveți nelămuriri, tot aici sunt. Promit să răspund prompt. Cum ziceam, #faracomplicatii.