Geniile sunt de cele mai multe ori neînțelese. Ei sunt considerați nebuni. Dar știți de ce sunt genii? Pentru că se dedică cu pasiune și cu multă dorință cauzei lor.

Există genii în artă, există genii care scriu, iar prin ceea ce scriu transmit sentimente atât de reale, încât ai impresia că tu însuți ai trăit acel lucru. Pe bune. Genii care inventează lucruri noi, pentru un trai mai bun. Genii în orice domeniu.

Cele mai speciale sunt genii ale iubirii. Sunt speciale pentru că nu există. Sau nu le putem vedea. Sună a prostie. Geniul iubiri există doar în poeziile lui Eminescu. Sau cel puțin așa credeam. Dar nu e așa.

Geniul iubirii e în fiecare dintre noi, dar ne descoperim astfel odată în viață.

Atunci când ne întâlnim jumătatea. Nu toată lumea are noroc în dragoste, nu toți întâlnesc iubirea aia cu multe suspine și momente de fluturi în stomac. Însă toți oamenii știu să iubească. Toți suntem genii ale iubiri – în felul nostru. Neînțeleși. Izolați. Singuri.

Nu vom înțelege niciodată o femeie care s-a culcat cu unul pentru că îl iubea, iar el o considera doar o amantă. Nu vom înțelege niciodată un bărbat care suspină (în secret sau nu) ani în șir după o femeie care l-a lăsat cu ochii în soare.

Nu vom înțelege niciodată cum o doamnă elegantă suportă aroganțe din partea unui misogin, poate chiar și câteva palme peste față.

Nu-l vom înțelege niciodată pe unul care stă cu două femei, pe amândouă mințindu-le la fel de frumos. Iar pe ele nu le vom crede că au pus botul pe bune, deși era atât de evident.

Nu, nu înțelegem. Geniile iubirii sunt neînțelese. Iubirea e neînțeleasă. O lăsăm așa, o luăm de-a bună și ne luptăm cu ea sau îi permitem să ne poarte pe aripile vântului, prin înaltul cerului, prin fundul pământul pentru ca mai apoi să ne readucă la realitatea crudă – toți oamenii sunt la fel, nu există excepții.

Spune-mi, dacă te-aș prinde-ntr-o zi
și ți-aș săruta talpa piciorului,
nu-i așa că ai șchiopăta puțin, după aceea,
de teamă să nu-mi strivești sărutul?


– Poem, Nichita Stănescu

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.