Teledon. Donează și tu

romaniaimpreuna_zgomotulgandului

Mă uit chiar acum pe Antena 3 la teledonul România Împreună, o emisiune care își propune să adune fonduri pentru surpaviețuitori și pentru familiile victimelor. Este o emisiune emoționantă, plină de oameni populari, iubiți de către români.

Mihai Gâdea și Dan Negru sunt gazdele acestui teledon. Zeci de vedete stau cu receptoarele la urechi și vorbesc cu oamenii de rând care vor să doneze. Carrefour a donat deja 25.000 euro, o doamnă din Cluj, patroana unui club care aseară a avut deschis, a donat tot profitul obținut ieri, adică 20.000 de euro. Cristim a donat 30.000 euro. O altă familie a donat 100.000 euro.

Oamenii ajută. Oamenii se unesc, pun mână de la mână pentru a face un bine, pentru a aduce un pic de alinare. Emoție. Foarte multă emoție. Eroii sunt în lumina reflectoarelor.

Solidaritatea nu a murit între români.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu și Cristian Bușoi sunt și ei prezenți. Mi-ar place să spună ceva competent și apoi să și pună în aplicare ceea ce au spus. A apărut și Ecaterina Andronescu.

Fiecare încearcă să ajute cumva. Revoltător este faptul că încă nu există o poziție oficială, o demisie din demnitate. Se pare că vârful piramidei trebuie să cadă. Baza încă mai are o speranță. Cel puțin așa pare. Întreg sistemul ar trebui să cadă.

Sunt curioasă ce vom învăța din această experiență.

Pe de o parte sunt mâhnită, frustrată. Puteam să fiu eu acolo și nu îmi pot scoate acest gând din minte. Pe de altă parte mă simt motivată să învăț să fiu un medic bun, să salvez vieți.

Am un nod în gât.

La 8848 am donat 2 euro pentru această cauză. Peste 100.000 de români au dat SMS.

Dați și voi. Eu am încredere că banii din fondul solidarității vor merge unde trebuie și că cineva, prin donația mea, va face un pas mic înainte. Donează și tu!

colectiv_zgomotul_gandului