🐶Ai un câine? De acum poți apela la servicii de Dresaj Online

Pandemia ne-a schimbat pe toți. Faptul că viață pe care o știam a fost pusă pe pauză, ne-am văzut cu toții nevoiți să ne reinventăm. Așa a făcut și Sebastian. Am povestit cu el acum câteva săptămâni despre activitatea de dresaj a unui câine. Puteți citi integral articolul aici.

Astăzi vreau să-ți povestesc despre cum s-a adaptat el și afacerea lui noilor cerințe. Dresajul, așa cum îl știm, implică câinele, stăpânul și dresorul. Sebastian, însă, a fost mereu de părere că dresorul trebuie să se să se concentreze mai mult de relația câine – stăpân.

Cum s-a transformat dresajul canin în dresaj online

Dresajul înseamnă, până la urmă, dezvoltarea unei relații armonioase între câine și stăpân. Face totul din și cu multă pasiune. Ideea de a continuă dresajul chiar și în perioada stării de urgență, când toți am stat acasă, a venit de la sine.

Astfel, a luat naștere conceptul de dresaj online. Ședințele sunt exclusiv online, iar Sebastian îi ajută pe stăpâni să învețe să comunice cu cățeii. 

Dresorul mărturisește că uneori îi era greu să nu se implice atunci când stăpânul nu reușea prin explicațiile lui. Atunci, Sebastian prelua inițiativa și dădea un exemplu concret.

Acum, prin dresajul online, lucrurile stau altfel. Poate că distanță și lipsa prezenței fizice pare a fi un impediment, însă atât dresorul, cât și stăpânii cu care lucrează spun că lucrurile merg poate chiar mai bine.

Dintotdeauna am făcut și promovat dresajul în care îi explicăm stăpânului cum să-și dreseze câinele. Poate de asta mi-a fost ușor să fac dresaj online. În modul meu de a face dresaj nu prea „pun mâna pe câine” și cum a venit pandemia m-am gândit că pot face asta chiar și în lipsa mea fizică.

Sebastian Trenka, owner Top Dog K9 și dresor canin

Ședințele de dresaj sunt exclusiv online și durează între 20 și 30 de minute. La început, se recapitulează exercițiile învățate anterior. Apoi, dresorul alături de stăpân să construiască mai departe. 

Sebastian Trenka, cu experiență de aproape 30 de ani, și-a dus afacerea în online: a început lecțiile de dresaj online

În acest fel, Sebastian, dresor cu aproape 30 de ani de experiență în spate, este pus în față unei noi provocări. El trebuie să explice pas cu pas stăpânului ce are de făcut. În acest fel, stăpânul va învață ce are de făcut în teorie și va trebui să implementeze singur cu îndrumarea dresorului. Poate părea greu, însă când ai un dresor precum Sebastian, răbdător și cu experiență, lucrurile devin mult mai ușoare.

Peste 10 clienți au apelat deja în prima lună la serviciile de dresaj online. Cu toții cred că investiția merită pe termen lung. Până la urmă, un câine îți e prieten o viață, iar relațiile se construiesc prin implicare. 

Prima mea clienta online a fost o puștoaică cu un pitbull. Își dorește să devină dresor de câini și i-am propus să mă ajute și mi-am dat seama că dresajul online chiar funcționează. Așa am putut continua lecțiile. Le-am propus și clienților a căror câine nu au finalizat cursul din cauza pandemiei să lucrăm online. Și a mers foarte bine. Majoritatea clienților au fost deschiși și au acceptat varianta. Spre surprinderea mea rezultatele au fost mai bune decât dacă făceam offline.”

Sebastian Trenka, owner Top Dog K9 și dresor canin

Cel mai bun lucru, din punctul meu de vedere, în ceea ce privește dresajul online, este faptul că stăpânul se implică în totalitate, iar relația lor nu este perturbată în nici un fel.

Mai cred că distanța nu mai este un dezavantaj pentru că oricine, de oriunde poate beneficia de un astfel de serviciu din confortul casei. Tot ce ai nevoie este un telefon sau un laptop, conexiune la internet și dorința de a-ți înțelege mai bine prietenul blănos. 🙂