E întuneric. E atât de întuneric încât nu văd nimic în afară de câteva umbre slab conturate. Un punct roșu care-mi indică unde se află televizorul. M-am întins pe canapeaua moale din piele maro. Am stins toate luminile din casă pentru că aveam nevoie să stau în întuneric.

Uneori în întuneric gândești mai bine, gândurile sunt sincere și nici o lumină nu te poate perturba. E adevărat. Am început să mă gândesc la lucruri și mi-am adus aminte de gustul dezamăgirii…

Dezamăgirea are gust amar și te face să fii furios, supărat mâhnit că te-ai lăsat prostit atât de ușor.

Oamenii ne dezamăgesc pentru că avem așteptări mult prea mari de la ei. Acestea vin din faptul că suntem dispuși să facem orice pentru o anumită persoană. Nu punem întrebarea dacă ea ar face asemenea pentru noi.

Îmi amintesc că am spus odată cuiva din suflet că aș fi în stare de orice pentru ea. Nu am primit nici un răspuns, decât o privire neîncrezătoare, iar după câteva cuvinte de tăcere un ”bine…” hăhăit. Îmi amintesc însă că am spus-o cu tot sufletul, fără nici un dubiu și cu o sinceritate care cred că ar fi putut muta munții din loc.

Dezamăgirea vine din așteptări prea mari.

Semnele de întrebare au venit mai târziu, atunci când mi-au fost ortrăvite sentimentele cu simple întrebări, cu simple dubii și cu câteva cuvinte. N-am plecat urechea și nu am pus problema așa. Nu regret ce am făcut pentru ea, pentru că mi-am demonstrat pentru prima data în viață de ce sunt în stare atunci când iubesc.

Imaginea pe care o aveam despre ea a rămas neschimbată, doar că acum când mă gândesc la ea, îmi pun semne de întrebare dacă ea ar face așa ceva pentru mine. Și sunt dezamăgită, pentru că până acum nu a dat vreun semn pozitiv în acest sens.

Dezamăgirea are gust amar, dar se poate drege…

Am înțeles într-un final că jocul cu sentmentele este periculos, la fel cum este jocul cu focul. Dar în fond, dacă nu am risca, nu am găsi fericirea. Fie ea și pentru o secundă, nu am fi în stare să ne creem legături și nici să ne bucurăm de ceea ce trăim.

Dezamăgirile fac parte din noi și prin ele ne putem compara cu alții, ne putem selecta prietenii și putem deveni mai puternici, dacă știm cum să le abordăm.

Acest articol conține un link afiliat către un partener al acestui blog. Dacă decizi să comanzi produsul, o parte din suma acestuia se va întoarce la autorul acestui blog. Tu nu vei plăti nimic în plus.