Oamenii bogaţi

Oamenii bogați. Ochii oamenilor ascund cea mai mare comoară care a existat vreodată. Această comoară este păzită de doi străjeri, care mereu au dispute. De multe ori străjerul în alb, îl învinge pe cel în roșu. Acesta suferă în tăcere şi pierde o bucăţică din el de fiecare dată când este învins. De multe ori acesta trăiește cu spaimă că va pierde şi următoarea luptă, iar de multe ori se declară singur învins, fără a mai lupta. Cu toate acestea suferă.

Comoara pe care cei doi străjeri o păzesc neîncetat este sufletul nostru. Inima şi raţiunea aleg cine să intre şi cine nu. Există însă momente când raţiunea nu are nici-o şansă în faţa inimii şi
atunci ne avântăm în iubiri teribile, palpitante, care stau pe un pământ nesigur.

În ochii oamenilor putem citi ce au în suflet, pentru că ochii sunt de multe ori mai sinceri decât noi înșine.

Oamenii bogați. De multe ori suntem trişti şi nu ştim de ce.

Am cunoscut oameni atât de trişti şi de săraci sufleteşte, încât nu se suportă pe ei înşişi. Aceștia încearcă să îi denigreze pe alţii, să-i împroaşte cu noroi, să le fure încrederea şi bucuria, să se răzbune fără motiv, să facă răutăţi.

Aceşti oameni atât de nefericiţi au de multe ori bogăţii mari, au lucruri materiale scumpe cu care se laudă. Ei beneficiază educaţie aleasă, de care uneori îşi bat joc, dar ei nu văd că de fapt nu au nimic, că sufletul lor e pustiu, e gol. Sunt atât de săraci încât nimeni nu îi iubeşte cu adevărat, încât nu au nici-un prieten adevărat. Cum poţi iubi ceva superficial? Lucrurile vin şi pleacă, la fel ca şi oamenii.

Uneori şi eu mă simt altfel, goală, moartă sufleteşte şi de multe ori atunci mai primesc o lovitură. Dar mereu există cineva care să-mi amintească cât de norocoasă sunt. Nu am nevoie de nimic scump.

Cel mai scump cadou pentru mine nu poate valora nimic, în comparaţie cu ceva oferit din suflet. Poate că nu mulţi vor înţelege de ce, poate că sunt persoane care încearcă să-şi imagineze şi cu siguranţă există oameni care ştiu despre ce vorbesc.

Oamenii bogați oferă din și cu suflet!

Aceştia sunt de fapt oamenii bogaţi. Nu contează câţi ani au, cu ce se ocupă, pur şi simplu vor înţelege şi vor zâmbi, pentru că sigur îşi vor amintit un cadou frumos, mic şi poate neînsemnat, dar plin de suflet pe care l-au primit azi, fie el şi un zâmbet.

Mă amuză aceşti oameni şi în acelaşi timp îi compătimesc…