Despre oamenii care nu salută și sunt antipatici
Despre oamenii care nu salută. Oamenii care nu salută îmi sunt cei mai antipatici. Te știu, ai purtat discuții cu ei. Ba chiar i-ai plimbat cu mașina și atunci când te văd se comportă de parcă ai fi o străină întâlnită acum o secundă pentru prima dată. Urât, așa-i?
Când Anca a scris pentru prima oară acest articol, m-am gândit că nu cunosc astfel de persoane și că mă simt norocoasă. În acest weekend am întâlnit sute de oameni. Pe lângă mine s-au perindat și persoane pe care le cunosc, le salut, dar se fac că nu mă știu sau nu mă văd și se uită în altă parte.
Poate că m-am vopsit roșcată, dar chiar atât de mare nu-i schimbarea. E deranjant când nu ți se răspunde la salut. Ai impresia că omul respectiv ți se consideră superior, iar tu nu ești destul de bun încât să-ți răspundă la un simplu ”ceau”.
Despre oamenii care nu salută. Adevărul este că, așa cum zicea și Anca mai subtil, oamenii ăștia-s fără bucă. Și da, mă deranjează. Nici eu nu sunt cea mai memorabilă persoană. Nu am realizat cine știe ce și nimeni nu mi-a ridicat statuie, dar un salut zic că merit.
A nu saluta pe cineva cunoscut este la fel ca și când nu ai spune ”mulțumesc” sau ”te rog”. Poate chiar mai urâtă.
Dorina Danila
Un obicei foarte urat pe care l-au dobandit romanii de ceva vreme incoace. Sa vezi ce antipatici sunt elevii care nu saluta si cand li se spune ca nu e prea politicos inventeaza tot felul de scuze stupide.
Teodora
Urât de tot.
Laura C.
Din batrani se spune ca atunci cand saluti iti arati respectul si fata de propria persoana. E adevarat, oamenii se respecta pe ei insisi din ce in ce mai putin.
Totusi…eu sunt o persoana destul de efervescenta. Mi s-a intamplat, in agitatia mea, sa nu recunosc sau sa nu observ anumite persoane. Sper sa nu fi creat o impresie gresita. De asemenea, mi s-a intamplat sa salut oameni care semanau izbitor cu diferite cunostinte ale mele. Deci…it happens!
Adi
Nu salut răutatea și prostia repetată. E ca și cum aș fi de acord cu ea (am și eu neputințele mele).
Mă înclin celor care depun câtuși de puțin efort.