Despre oamenii care nu salută și sunt antipatici

Despre oamenii care nu salută. Oamenii care nu salută îmi sunt cei mai antipatici. Te știu, ai purtat discuții cu ei. Ba chiar i-ai plimbat cu mașina și atunci când te văd se comportă de parcă ai fi o străină întâlnită acum o secundă pentru prima dată. Urât, așa-i?

Când Anca a scris pentru prima oară acest articol, m-am gândit că nu cunosc astfel de persoane și că mă simt norocoasă. În acest weekend am întâlnit sute de oameni. Pe lângă mine s-au perindat și persoane pe care le cunosc, le salut, dar se fac că nu mă știu sau nu mă văd și se uită în altă parte.

Poate că m-am vopsit roșcată, dar chiar atât de mare nu-i schimbarea. E deranjant când nu ți se răspunde la salut. Ai impresia că omul respectiv ți se consideră superior, iar tu nu ești destul de bun încât să-ți răspundă la un simplu ”ceau”.

Despre oamenii care nu salută. Adevărul este că, așa cum zicea și Anca mai subtil, oamenii ăștia-s fără bucă.  Și da, mă deranjează. Nici eu nu sunt cea mai memorabilă persoană. Nu am realizat cine știe ce și nimeni nu mi-a ridicat statuie, dar un salut zic că merit.

A nu saluta pe cineva cunoscut este la fel ca și când nu ai spune ”mulțumesc” sau ”te rog”. Poate chiar mai urâtă.