[Pespectivă] Ce este iubirea? O întrebare dificilă.

Ce este iubirea? Pe Andreea o șțiți din poveștile și pozele pe care le-am postat pe pagină de Facebook. Ea este singură persoană pe care o cunosc căreia știu că îi pot spune absolut orice. Fără să supărări, regrete sau alte drame.

Nu este prima dată când îmi trimite să citesc în text scris de ea și sper că nici ultima. Deși este chimist de profesie , sufletul ei este  sensibil și cald. De aceea mie-mi place să spun că este că o rază de soare. 🌞

Aseară mi-a trimis un text, iar după ce l-am citit, gândul mi-a zburat la un fotograf pentru nuntă. Nu a zis nimic și nici măcar nu a insinuat. Am miros aici ceva mai mult decât o simplă relație. Vă las și pe voi să citiți:

Iubirea nu poate fi definită în totalitate prin cuvinte, este un sentiment care trebuie trăită pe propria piele. În iubire nu totul este roz, mai apare din când în când câte o provocare.

”O provocare care trebuie trecută împreună, nu individual. Astfel, fiecare persoană reacționează diferit. Când unui partener îi este teamă, celălalt ar trebui să fie mai calm. Să-l liniștească și să-l încurajeze pe celălalt că totul o să fie bine. E important ca persoană de lângă să-ți ofere protecție, siguranță, curaj și înțelegere într-un astfel de moment. Și nu numai. Pe lângă asta o provocare te poate uni și mai mult. Îți poate arată dacă cel de lângă ține chiar e lângă ține atunci când simți că ai nevoie.

Ce este iubirea? Chiar dacă este un lucru care are o soluție simplă, tu, care ești implicat și va trebui să suporți direct consecințele.

Toate pe propria piele. Ttrebuie să vezi că persoană iubita te sprijină și că vă asumați împreună ceea ce ați făcut. Pentru o acțiune este nevoie tot timpul de două persoane. Nu poți spune că doar unul este vinovat. Sunteți amândoi, în proporții diferite, poate, dar responsabilitatea este în brațele ambilor parteneri.

Cam asta am simțit eu de curând și mă bucur că partenerul mi-a oferit siguranță și a fost alături de mine. Astfel, reușesc să trec de momentul de panică. În fiecare zi îmi dau seama ce persoană deosebită am lângă mine și îl iubesc „astăzi mai mult că ieri, dar mai puțîn că mâine.”

Și da, tot ea mi-a mărturisit de curând că parcă nici nu ar vrea să se ocupe ea de nuntă ei, ci să se lase pe mâna oamenilor care o iubesc. Reacția mea și a Oanei a fost ceva de genul ”Doamne ferește”, dar o recunosc aici, Andreea, că să nu existe dubii, dacă acest lucru îți doreșți, I am în.

M-am gândit deja la un detaliu: foto-urile de nuntă. Deși nu te văd încă mireasă, îmi va fi foarte greu să o
fac, recunosc, îl recomand pe Mihai Zaharia, dar mai multe vorbim în privat.