Sindromul Fecioarei din Orleans

Nu știu să existe acest sindrom în cărțile de medicină ori de pshiologie. Așadar, a se trata cu mai puțină seriozitate acest articol și cu mai mult umor.

În urma unei analize riguroase de sine și a unor evenimente întâmplate recent, mi-am dat seama că sunt șanse foarte mari să mă confund cu Ioana d’Arc. Desigur, excludem vocile și schizofrenia. Aș spune că am acte care să ateste acest lucru, dar aș minți. Pot face rost de ele, dacă e nevoie.

În capul-mi plin de gânduri zgomotoase se nasc uneori idei care nu se potrivesc cu realitatea. Unii ar spune că sunt naivă, alții ar opta pentru termenul de idealistă.

Câteva lucruri care mă fac să dau eroare

Oricum ar fi ele, sunt câteva lucruri care mă calcă pe mielină. Adică teaca aia care ajută impulsul dat de neuron să ajungă de la punctul A la punctul B. Am încercat să le definesc, nu mi-a ieșit foarte bine. Pot enumera câteva, dar nu bag mâna în foc pentru ele.

Pe listuța magică a lucrurilor care îmi fac creierul să dea eroare sunt agresivitatea și superficialitatea. Deși mulți mă vad ca o fire agresivă, puțini știu că mă lupt cu acest aspect. Știu că agresivitatea e o defensivă născută din anumite frici și frustrări. Nu sunt de acord cu ea.

Buba este că sunt unele subiecte (vezi acesta și acesta) care mă provoacă să iau sabia în mână și să îndemn la lupta pentru adevăr. De fapt adevărul pe care îl văd nu este cel din definiție, ci acela că avem nevoie să înțelegem mai profund o problemă pentru a o rezolva.

De multe ori mă aprind din lucruri care nu merită atenția și prefer să stau deoparte când vine vorba de cele imense. Mă macină gândul că oamenii ignoră aspectele aparent neînsemnate care mai devreme sau mai târziu duc la acele lucruri și evenimente mari.

Sindromul Fecioarei din Orleans e o stare

Mi-e clar că uneori fac din țânțar armăsar și că sindromul Fecioarei din Orleans este de ținut în frâu. Dar uneori poate că e bine să ne oprim și să vedem acele mărunțișuri cărora nu le acordăm suficientă atenție. Fie că sunt pozitive sau negative, știți cum se spune: detaliile fac diferența.