Amantul Japonez – Romanul în care dragostea învinge timpul

Autor: Isabel Allende
Naționalitate: peruană
Anul primei publicări: 2015
Numă de pagini: 296
Editura: Humanitas
Nota mea: 3/5

Recent, am terminat de parcurs cele 296 de pagini ale cărții „Amantul Japonez”, scrisă de Isabel Allende. Romanul a fost publicat în anul 2015, numărându-se printre cele 22 de cărți publicate de nepoata fostului președinte chilian Salvador Allende.

Povestea începe cu prezentarea Irinei Bazili, o tânără de 25 de ani emigrată din Republica Moldova care se angajează ca și îngrijitoare la azilul de bătrâni Lark House. Carismatică și plăcută de rezidenții azilului, este angajată de Alma Belasco, o bătrână cu un trecut la fel de misterios ca cel al Irinei. Fascinată fiind de personalitatea Almei Belasco, Irina, împreună cu nepotul bătrânei, Seth, descoperă o poveste de dragoste din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, poveste ce depășește barierele timpului si pe cele ale spațiului. În urma acestei descoperiri, Irina decide să își înfrunte trecutul și să înceapă o nouă viață, alături de Seth Belasco.

„Sunt mulți oameni buni, Irina, numai că sunt discreți. În schimb, răii fac gălăgie, îi observi imediat.”

Amantul japonez, pagina 98

În acelați timp, cartea prezintă povestea de viață a Almei Belasco, cunoscută inițial ca Alma Mendel, o fetiță poloneză victimă a nazismului și a celui de-Al Doilea Război Mondial. Obligată să trăiască împreună cu familia Belasco în Statele Unite, descoperă că viața nu este chiar atât de gri în momentul în care îl întâlnește pe Ichimei Fukuda, fiul grădinarului. Ce urmează este o poveste de dragoste întreruptă de momente ce surprind maturizarea Almei, momente plăcute sau mai puțin plăcute. Aceste momente însă au contribuit la formarea femeii atât de admirate de tânăra Irina.

Despre autoarea cărții

Autoarea cărții Amantul Japonez, Isabel Allende

Isabel Allende s-a născut pe 2 august 1942 la Lima, în Peru. Copilăria și-o petrece ăn Chile, iar mai apoi se mută în Venezuela, unde rămâne timp de 15 ani. Prima ei carte, „Casa spiritelor”, scrisă în anul 1982, are un succes fulminant și devine rapid scriitoare de beletristică. A mai publicat alte 21 de romane, printre care se numără și „Amantul Japonez” ,publicată în anul 2015.

Întotdeauna merită să încerci ceva nou!

Poate o să pară puțin ciudat, dar nu am mai citit până acum beletristică de genul acesta. Când mergeam într-o librărie și vedeam genul acesta de cărți, cu o copertă tipic feminină și o poveste siropoasă care teoretic ar ascunde o lecție de viață, le ignoram și mă îndreptam direct spre raftul de cărți polițiste. Totuși, nu regret faptul că am citit această carte. Mi s-a părut o lectură plăcută care mi-a scos la iveală latura feminină. Vă recomand cu drag această carte dacă doriți să descoperiți o poveste de viață extraordinară.

Dacă dorește cineva să achiziționeze cartea, o poate cumpăra de aici. De asemeni, vă invit să citiți recenzia unei alte cărți extrem de interesante, tot aici.