Povestea mea – autobiografia lui michelle obama (recenzie)
Coperta cărții POVESTEA MEA de Michelle Obama

POVESTEA MEA este autobiografia lui Michelle Robinson Obama, soția celui de al patruzeci si patrulea președinte al Americii, Barack Obama. Cartea vorbește despre trecutul ei, despre timpul petrecut la Casa Albă și despre rolul ei de mamă. POVESTE MEA a înregistrat un record, fiind  vândută în mai multe exemplare decât oricare altă carte publicată în Statele Unite în 2018.

Povestea mea

Născută în South Shore, un cartier al orașului Chicago, Michelle Robinson crește într-o căsuță cochetă unde învață să prețuiască până și cele mai mici lucruri. Ambițioasă și curajoasă, Michelle se formează într-un mediu frumos și armonios.

Aceasta îl admiră pe fratele ei și vrea mereu să arate că poate mai mult. Părinții ei pun foarte mare accent pe educație, astfel că Michelle urmează studiile la cel mai bun colegiu din Chicago. Determinarea o poartă spre cele mai înalte trepte ale succesului, ocupând funcții înalte la companii mari de avocatură, unde îl va întâlni pe viitorul ei soț, Barak Obama.

Atunci începe „Povestea noastră”

Deși sunt două caractere destul de diferite, soții Obama reușesc să mențină un echilibru în viața lor. Michelle nu-și prezintă viața ca fiind perfectă și nu se ferește să arate că orice cuplu întâmpină probleme.


El era obișnuit să se confrunte cu probleme complicate și să le rezolve de unul singur. Să stea în fața unui străin i se părea jenant, dacă nu chiar dramatic pe alocuri. N-ar putea să dea o fugă la Borders și să cumpere niște cărți de relații? Nu era mai bine să discutăm între noi? Dar eu voiam să vorbesc și să ascult cu adevărat, și nu noaptea târziu sau în orele în care puteam sta împreună cu fetele.

Campania electorală nu este ușoară, așa cum nici îndatoririle ei de primă doamnă nu sunt simple, dar Michelle Obama demonstrează că este o femeie puternică, care reușește totodată să fie o mamă și o soție iubitoare.

Capitolul 8 din POVESTEA MEA de Michelle Obama

Părerea mea

Din punctul meu de vedere, autobiografia lui Michelle Obama, POVESTEA MEA este o carte despre emoție, modestie și frumusețe. Am aflat multe lucruri  „din culisele” vieții celor două personaje politice îndrăgite de întreaga lume, unele frumoase, altele triste. Cel mai mult m-a impresionat simplitatea pe care o are Michelle Obama și dorința ei de a face lucrurile cât mai bine, chiar dacă acest lucru pare imposibil uneori. Pot spune ca am învățat foarte multe din această carte, dar cel mai important lucru este să știi te ridici atunci când cazi.

Eram obosită de atâta răutate, dezorientată de cât de personal devenise totul, dar simțeam, totodată, că nu puteam să renunț.

Deși are în jur de 600 de pagini, se citește ușor și cu spor. Recomand cu drag!

Cei interesați pot găsi cartea aici.