JazzTM 2016

Lipsa mea de pe blog este cumva justificată pentru că săptămâna pe care ne pregătim să o încheiem mâine a fost mai mult decât plină. De la ultimul examen, la pregătiri din ce în ce mai intense pentru festivalul #ejkw2016, la umblatul după actele pentru SRL-D și până la ultimul episod  din Game of Thrones, zilele mele au fost condimentate.Nu mă aștept ca cele ce urmează să fie mai light, dar simt o gură de aer proaspăt.

Promit să iau fiecare subiect în parte, însă acum ne concentrăm pe viitorul imediat, adică pe JazzTM 2016.

Nu-mi vine să cred că anul a trecut atât de repede și iată-ne în fața unui nou weekend plin de Jazz și de oameni faini. Dacă anul trecut am ”l-am prins” pe Marcus Miller și alți muzicieni la fel de nonconformiști, iată că anul acesta numărul lor crește considerabil.

#jazztm #marcusmiller #goodjazz ♥

A photo posted by Teodora Mateoc (@zgomotoasa) on

 

Marea surpriză a celei de-a patra ediții a JazzTM sunt cele două scene în plus din Parcul Castelului (în spatele castelului Huniade, vizavi de fostul cinematograf Studio) și Parcul Civic. Primele trei ediții ne-au obișnuit doar cu scena mare din Piața Victoriei, însă anul acesta lucrurile arată mult mai bine.

Mă bucur enorm de mult că am șansa să observ evoluția acestui eveniment și să-l trăiesc încă de la prima ediție. Deși nu am dovezi decât de anult trecut 😀 . Cel mai rău îmi pare că nu mă pot clona pentru a fi prezentă la toate cele trei scenele, dar mna… asta avem, cu asta ne descurcăm. 😛

Festivalul începe mâine seară, 1 iulie, la scena ”mare” din Piața Victoriei. Ne vor bucura artiști precum Peter Sarosi Quintet, Jacob Collier (care-și va lansa albumul de debut ”In my Room” chiar la acest festival) și Take 6. Muzica va răsuna în oraș începând cu ora 20:00.

Sâmbătă și duminică vor funcționa și scenele ”fiice” din locațiile deja menționate. Dacă sunteți curioși să vedeți întregul program, îl puteți accesa aici.

JazzTM 2016 este singurul festival la care ajung anul acesta și unde nu sunt implicată în organizare.

Deși îmi propusesem să poposesc la Gărâna Jazz Festival în ultima zi, adică luni, iată că lucrurile s-au aranjat de așa natură încât să-mi fie total neadecvat programul. Și pe cuvânt că l-aș schimba, dar nu depinde de mine.

Mă resemnez cu gândul că poate ajung la anul. EC nici nu intră în discuție, iar Untold se suprapune cu festivalul ”Săptămâna Europeană a Tineretului și Culturii” aka #ejkw2016. Nu-i bai că facem noi Untold-ul nostru mi-am zis 😀 .

Abia aștept weekend-ul acesta. Voi încerca să vă aduc și pe voi cu mine prin poze și live stream-uri pe @zgomotul.gandului dar și pe contul de Instagram.

Așa că, fiți pe fază. Va fi muuuult Jazz la Timișoara în cele ce urmează. Vă mulțumesc, oameni faini, că faceți ca JazzTM 2016 să fie un eveniment plin de magie. Pur și simplu nu cred că va fi altfel.

Mi se pare mie sau miroase a #jazztm? #timisoara #tm2021

A photo posted by Teodora Mateoc (@zgomotoasa) on